Kirjapalvelut testissä: Storytel

Olen käyttänyt jo iät ajat BookBeatia ja ollut pienestä sovelluksen ajoittaisesta jumituksesta huolimatta hyvin tyytyväinen käyttäjä. Nyt kun BookBeat luopui rajattomasta kuuntelusta, eivät tunnit riitä minulle. Vaikka olenkin kunnollisten kirjailijoille maksettavien korvausten puolella, tarvitsen lisää tunteja ja samalla on hyvä testata muitakin palveluita. Monet kirjapalveluista ovat ainakin lyhyen jakson maksuttomasti ja ammattiliiton jäsenetuna saan aika moneen pidennetyn kokeilujakson. Kokeilun aikana yritän kuunnella vähintään yhden äänikirjan ja lukea yhden e-kirjan.

Storytelin ennakkovaikutelma on, että hyvä valikoima mutta sekava sovellus.

Storytelin edullisin tili on 20 tuntia kuukaudessa sisältävä Basic hintaan 9,99€. 100 tuntia sisältävä premium kustantaa 14,99€ kuussa ja rajaton Unlimited 22,99€. Lisäksi mahdollisuus perhetiliin lisämaksusta.

Itselläni nyt 100 tuntinen Premium puoli vuotta puoleen hintaan tarjouksena.

En oikein saa edes kiinni, miksi sovellus tuntuu sekavalta mutta vähän samaan tapaan kun en saa aivojani synkkaan Samsungin puhelimien kanssa, ei myöskään Storytel tunnu luonnolliselta.

Kuuntelin alkuun Storytelin omia Storytel Originalseja ja sen jälkeen pääsääntöisesti luin e-kirjoja. Molemmat toimii ihan hyvin, äänikirjan nopeutta saa säädettyä maksimissaan 2-kertaiseksi ja e-kirjan fontin kokoa saa säädettyä. Uniajastin katkaisee kirjan suoraan ilman äänen hiljentymistä.



Valikoima on hyvä. Joitain kirjoja löysin Storytel Originalsien ohella, joita en ole muissa kirjapalveluissa nähnyt.


Sovelluksesta löytyy vaikka minkälaista tilastoa mutta en ole löytänyt vielä ensimmäisen kuukauden aikana sovelluksesta kohtaa, jossa näkyisi käytetyt tunnit. Eli olen aina katsonut nettisivun kautta paljonko on jäljellä. 

Koska Storytel on nyt puoli vuotta tarjoushintaan, jatkan sen käyttöä. Ei mikään huono sovellus ja todennäköisesti kysymyksessä on ihan vaan tottuminen omalla kohdallani. Valikoimaltaan olisi ehkä ykkösvalintani kuitenkin.

Aikaisemmat testit:

Kommentit

  1. Millä laitteella luet/kuuntelet kirjoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 99 prosenttisesti kännykällä. Tablettikin on mutta en ikinä muista ladata sitä ja kännykän ja tabletin välillä ei oikein synkronoi kirjoja kunnolla.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie