Normiviikot 2023

Olin kirjoittanut viisi vuotta sitten parin viikon ajalta miltä elämäni näyttää. Ajattelin nyt samalla tavalla tiivistää kaksi erilaista viikkoa yhteen postaukseen ja katsotaan näyttääkö miten erilaiselta verrattuna vuoteen 2018 

Elämäntilannehan on periaatteessa sama kuin silloin, olen töissäkäyvä opiskeleva sinkku, jolla on aika paljon järjestöhommia harrastuksina.

VIIKKO 1 

Maanantai: Menin aamusta toimistolle pyörähtämään ja hoidin sähköpostit ennen kuin vaihdoin naapuriin kirjastoon tekemään opinnäytetyön lopputuotosvideota opparikaverien kanssa. Ehdin vielä lounaalle Akava-talolle ennen lounaan loppumista ja tein hommia toimistolla noin neljään. Päivän oppariosion otin ylityötunneista, niin ei tarvinnut päivää venyttää. Illan luin kirjaa ja pakkasin työreissun kamoja ja muuta pientä kotona. En viitsinyt kauppaan kun olin lähdössä ja toisaalta repussa painoi extrana vielä videon teossa tarvitut mikrofonit ja muut vempeleet.

Joka junareissulta tulee instaan aina junaselfie
 

Tiistai: Aamusta toimistolle ja lounaan jälkeen junaan. Alkuvuodesta kun on ollut enemmän taas työreissuja, olen yrittänyt mahdutella matkustamisia työpäivän puolelle milloin mahdollista ja tavata reissupaikkakunnilla sitten kavereita päivällisen merkeissä. Niin tälläkin kertaa. Kävin illalla vielä pienellä kävelyllä ja kaupasta iltapalan ja hiusten pesun kautta nukkumaan. Hotellihuoneessa oli alkuun tosi kylmä ja sitten tietenkin aamuyöllä oli kuuma sukkien ja lämmityksen kanssa. 

Keskiviikko: Aamupala, kamat kasaan ja päivän tapahtumaan. Tapahtuma kesti kolmeen ja siitä sitten junalle ja takaisin Pasilaan. Heitin kamat toimistolle ja toin itseni ja pyykit kotiin ja kello olikin jo seitsemän illalla. Hetki kirjaa ja rauhoittumista ja suihkun kautta nukkumaan.

Torstai: Toimistopäivä. Olisin varmaan ollut etänä jos ei olisi ollut läsnäkokousta ja tarvetta käydä salilla. Olin neljän aikaan juuri solmimassa salikenkien nauhoja kun pukkariin tuli muita ja älysin, että salilla on alkamassa viikon ainoa salicircuit, jolloin siellä ei saa olla muita treenaamassa. Viikossa on 165 tuntia, jolloin voin tuolla salilla treenata ja koska en ikinä ole siellä torstaisin neljältä, en tietenkään muistanut, että tämä on yksi niistä viikon 3 tunnista, jolloin en voi siellä olla. No ei sitten auttanut kuin takki niskaan ja hypätä junaan ja tulla Myyrmäkeen salille. Lyhyt, kiukkuinen ja reiden ja pohkeen kramppeihin päättynyt treeni ja kauppaan ja Kotipizzasta päivällinen. Kotona olin puoli kuuden kieppeissä. Siinä sitten hetki neulomista Viaplayta katsellen,seuraavan päivän kamojen pakkaus,  hiustenpesu, kirjaa ja iltatoimet ja ysiltä sänkyyn. 

Aamujunassa ei jaksa hymyillä vielä.

Perjantai: Herätys 5.30 että ehtii töihin seiskaan. Päivän mittainen työreissu ja olin kotona viiden jälkeen. Ihan tööt työviikon jäljiltä. Kotona vähän villapaidan neulomista ja ruudun tuijottelua ja nukkumaan ennen yhdeksää. 

Lauantai: Heräsin kasin jälkeen ja viimeistelin opparivideon, siirsin sen YouTubeen ja tekstitin. Kirjoittelin vielä vähän lisää tekstiä opinnäytetyöhön. Laitoin lounasta ja olin taas ihan töttöröö. Loppupäivän neuloin ja luin kirjaa. Nukkumassa olin puoli kymmenen aikoihin.

Sunnuntai: Heräsin kasin aikoihin, salilla olin vartin yli kymmenen eli hyvin rauhallinen aamu. En saa salilla mitään irti jos kiirehdin sinne liian pian heräämisen jälkeen. Reilu tunti salilla, kirjasto ja kauppa ja kotiin lounaan laittoon. Iltapäivällä sunnuntaijuttuja eli lakanoiden vaihtoa, pyykinpesua, tiskausta, ensi viikon kalenterin tarkastusta ja viikon tekemisten suunnittelua. Ja kynsien lakkaus ja kulmien värjys. Kirjaa ja neulomista ja sunnuntain iltarutiinit, tosin ilman saunaa nyt.

VIIKKO 2

Maanantai: Pitkästä (ainakin siltä tuntui) aikaa etäpäivä kotitoimistolla. Sitten vähän kevätsiivousta. Paino sanalla vähän mutta siivosin lipaston laatikoita ja pesin ja järjestelin pyykkiä. Päivällinen ja kirjaston tiiliskiveä ja villapaitaa. 

Tiistai: Tulin töistä kotiin kaupan kautta kuuden aikoihin. Söin, kävin suihkussa ja olin aika tööt illan. Töissä oli ständipäivä ilman pidempiä matkusteluja ja seisominen ja uusien ihmisten tapaaminen nonstoppina neljän tunnin ajan on yllättävän uuvuttavaa vaikka se hauskaa onkin. Ysiltä sänkyyn mutta untenmaille vasta kympiltä koska unohduin istumaan sängynlaidalle tunniksi.


Keskiviikko: Töihin, salille ja kotiin vähän vaille kuusi. Ruoka ja hiustenpesu. Hiukset pitää olla pesemässä seiskan aikoihin jos haluaa niiden kuivuvan ennen nukkumaanmenoa. Enkä föönää, inhoan koko vehjettä. Töissä oli taas kaupungin sisäistä liikkumista ja loppuun vielä webinaarijuttuja. Salilla taas oli ruuhka, siellä oli ainakin kolme ihmistä lisäkseni mikä on tosi paljon ja toisaalta tosi täyttä työpaikan saliksi. Sinällään mahdutaan hyvin mutta kun halutaan kaikki äijät penkata ja vetää maasta tai kyykätä niin joutuu vähän odottelemaan. Ihan ei olla vielä lukemissa että voitaisiin miesten kanssa tehdä sarjoja vuorotellen, oli huono penkkipäivä ja kolmas penkkisarja 40 kilolla jäi vain 4 toistoon suunnitellun kuuden sijaan. Näkee että ei ole pariin viikkoon penkannut. Yritin muuten toista päivää putkeen tulla kotiin työavaimilla.

Torstai: Etätyöpäivä. Lyhyt työmatka työpisteeltä sohvalle. Opparisähköposteja, sälähommia, kirjaa, Viaplayta ja neulomista ja tuttuun tapaan ysiltä sänkyyn. Ihmeen väsynyt viikko kyllä ollut.

Perjantai: Oli jo vähän energisempi päivä ja jaksoin jopa tiskata työpäivän jälkeen. Tiiliskivi eteni ihan kivasti mutta ei kuitenkaan niin, että olisin saanut palautettua sen viikonloppuna.

Lauantai: Aamusta tuttuun tapaan opparia. Onneksi se lysti loppuu pian. Imurointia, lisää tiskausta, meikkisivellinten pesua, kevätvaatteiden tilanteen kartoitusta kaappeja kaivamalla. Ja sitä tiiliskiveä. Nyt kun kirjaa näitä viikon tapahtumia ylös, niin tulee toisaalta fiilis ettei ole saanut mitään aikaan ja pitäisi olla koko ajan, jotain muutakin kirjoitettavaa kuin, että luin kirjaa. Toisaalta viikosta jää kirjaamatta aika paljon esimerkiksi säpö- ja wa-keskusteluja, joilla järjestöhommat aika pitkälti pyörivät. Ja olisi ollut juttuja, joita olisi voinut tehdä ja osallistua mutta joskus on vaan tarpeen pitää näitä vähän hiljaisempia viikkoja. Etenkin kun tietää, miltä kalenteri taas seuraavalla viikolla näyttää. 

Sunnuntai: Aamupala, salille, kauppaan ja apteekkiin. Sitten puolitoista tuntia haahuilua kun halusin saada äänikirjan loppuun enkä keksinyt käsille tekemistä. Sunnuntaisin on aina vähän hellät kämmenet salilta tullessa niin ei jaksa pelkästään neuloa. Illasta kyllä jaksoin sitten tikuttaa sukkaa ja pakata seuraavan päivän työreissua varten. 

Edessä on taas sitten vauhdikkaampi työviikko. Menemisten kirjaaminen oli ihan hyvä pysähtymisen paikka ja voihan sitä kokeilla vaikka taas viiden vuoden päästä.




Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie