Joulukuun opinnot

 Joulukuulle ei jäänyt tosissaan muuta kuin opinnäytetyö ja kasvatustieteen opintopiirin arvostelun odottelu.

Opparille olen omistanut lauantaiaamut silloin kun ei ole vujuja tai jouluaatto, eli ei nyt niin hirveästi ajankäyöllisesti mutta tekstiä on syntynyt aika kivasti. Nyt aletaan olla siinä vaiheessa, että yhdeltä näytöltä on hankala hahmottaa tekstiä ja kohta on varmaan pakko printata se ulos, että pääsee konkreettisesti tekemään marginaaleihin merkintöjä mitä pitää korjata. Koko työ on käytävä vielä sivu sivulta läpi ja koneella tehdyt kommentit eivät yksinään riitä. 

Teen opparia kolmen hengen ryhmässä ja meidän aiheena opiskelijoiden hyvinvointi ja itsensä johtaminen. Aiheessa on niin paljon näkökulmia, että helposti lähtee rönsyilemään joka puolelle. Toisaalta taas pitäisi saada tuotua monipuolisesti näkökulmia esille. Monissa materiaaleissa on jo valmiiksi vähän ristiriitainen ajatusmalli; ollaan yleisesti huolissaan opiskelijoiden jaksamisesta, mutta halutaan opettaa yksittäisille opiskelijoille taitoja, joilla pärjätä opinnoissa ja työelämässä. Nämä taidot on tietenkin tärkeitä, mutta eihän me voida parantaa opinnoissa ja työssä jaksamista vain yksilöiden taitojen ja voimavarojen varassa vaan tarvitaan myös isompia, kaikkia koskevia muutoksia. 
 
Tammi-helmikuussa tehdään sitten lisää opparia ja maaliskuun alkupuolella muistaakseni pitäisi olla valmista. On ne päivät kalenterissa mutta en jaksa vielä tänä vuonna niitä miettiä. Sinällään mitään joululomaa ei opinnoista ole, kun on vaan tämä oppari eikä opetusta tai muita deadlineja ole. Sitä kyllä mietin, että on se kumma kun ei opi tekemään sitä opinnäytettä aikataulussa vaan jo kolmatta kertaa opinnäytetyö venyy alkuvuoden puolelle, jolloin siltä ei joulurauhaa saa. Niin kävi sekä AMK-opparin, että gradun kanssa ja nyt sitten vielä YAMK-opparin.

Vuoden opiskelutavoitteissa kuitenkin pysyin, koska tavoitekaan ei ollut valmistua vielä nyt jouluksi. Pari avoimen kurssia jätin pois mitä olin miettinyt mutta kaikki muu on valmista. Ensi vuodelle ei nyt sitten jää tavoitteeksi kuin valmistua (ja ehkä päästä uudestaan kouluun, mutta palataan siihen sitten).
 
Osa kurssikavereista valmistui nyt jouluksi. Isot onnittelut heille ja muillekin jouluksi valmistuneille!

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie