Joulukirjakalenteri: Luukku 24

 
Hyvää joulua! Joulukirjakalenteri jatkaa vielä joulupäivätkin, joten jos kaipaat lisää joululukemista, niin kurkkaa luukut vielä huomenna ja tapaninpäivänäkin.

 
Gudrun Skretting
Kustantaja Saga Egmont 2022
306 sivua / 12h 38min
Äänikirjan lukija Johanna Kokko & Tom Wentzel
 

Kustantajan kuvaus:  

Nauruhermoja kutkuttava chick lit -romaani vähän erilaisesta joulusta!

Vilma Veierød on kolmekymppinen pianonsoitonopettaja, joka kärsii omituisesta kuolemanpelosta. Elämää saattavat lyhentää esimerkiksi banaanit – ne ovat radioaktiivisia. Niinpä Vilma viettää aikaa lähinnä kotona, työpaikan lisäksi.

Kun eräänä päivänä Vilman oven taakse ilmestyy kaksi miestä, pappi ja patologi, hän on ymmällään. Pian selviää, että Vilman tuntemattomaksi jäänyt isä on kuollut ja jättänyt Vilmalle pinon kirjeitä. Hän päättää avata yhden kirjeen päivässä. Pikkuhiljaa Vilman eteen aukeaa hänen vanhempiensa rakkaustarina – ja samalla vetäytyvä Vilma oppii paljon myös itsestään. Mutta miten pappi ja patologi liittyvät tähän kaikkeen? Vilmalla ei ole juuri ollut miehiä elämässään, mutta joulukuu tuokin niitä kaksi – tai kolme, jos kuollut isä lasketaan.

Vilman kolme miestä on norjalaisen Gudrun Skrettingin romaani rakkaudesta ja kuolemasta, huumorilla höystettynä.

Gudrun Skretting (s. 1971) on palkittu norjalainen kirjailija ja pianisti. Skretting on julkaissut kirjallisuutta niin lapsille kuin myös aikuisille. Häneltä on suomennettu romaani Vilman kolme miestä.

Oma fiilis:

Vilma on kyllä käsittämättömän ristiriitainen hahmo. Inhoan myötähäpeää aiheuttavia tilanteita niin kirjoissa kuin leffoissa ja vaikka tässä oli mahdollisuuksia niille runsaasti, jotenkin niiltä kuitenkin vältyttiin. Vähän pitkä tämä kyllä oli.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie