Ristiriitaisten fiilisten juhannus

 


Juhannus oli hyvin rauhallinen, vietin sitä vanhempieni ja ukkini kanssa kotosalla grillaillen ja uiden. Viikonlopun uutiset olivat kuitenkin monin tavoin surullista kuultavaa.

Yhdysvalloissa päätettiin kieltää turvalliset abortit, Venäjä pommitti taas Kiovan siviilejä, Oslossa terroristi ampui homobaarissa ja Pride-kulkue ja muut tapahtumat jouduttiin perumaan, juhannuksena hukkui ihmisiä ja luontokato näkyy jo asiaan perehtymättömillekin. 


Siksikin pienet iloiset asiat tuntuvat suuremmilta. Kavereiden onnelliset juhannuskuvat somessa, koskelopoikue rannassa, pelastusliivit veneilijöillä, reviiristä taistelevat tikat, uudelleen pesintää yrittävät silkkiuikut ja uinnin jälkeiset lukuhetket auringossa.

Muistetaan nauttia niistä pienistä hetkistä mutta pitää myös ääntä epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Taas-arvo ei ole valmis ja voi kulkea taaksepäin Suomessakin jos emme pysy hereillä. Ihmisoikeudet on asia, jossa meillä ei ole varaa pakittaa yhtään, olipa kyse sitten aborttioikeudesta tai sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemasta. Muitakaan ihmisoikeuksien toteutumisen ulkopuolelle jääviä unohtamatta. 

Äänekästä, näkyvää, turvallista ja iloista Pride-viikkoa! 

Minä aloitan viikon juhlimalla syntymäpäivääni VR:n juhannusliikenteen hännillä. Hiukan jännityksellä odotan joko tänään juna kulkee aikataulun mukaisesti. 


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie