Viikonloppu Helsingissä


Vietin viime viikonlopun Helsingissä. Asiana oli Akavan opiskelijoiden valtuuskunnan seminaari, mutta kuten kuvista ehkä näkee, huomio kiinnittyi aika paljon ruokaan. Joka oli joka paikassa hyvää. Seurakin oli kyllä mahtavaa.


Majoituimme GLO Hotel Artissa Lännrotinkadulla. Rakennus on ulkoa hyvin linnamainen, sisältä sokkeloinen ja huoneilta moderni. Majoituin entuudestaan tuntemattoman huonekaverin kanssa ja huoneen ja suihkun välinen lasiseinä oli hiukan erikoinen tilanteessa, samoin vessa, jota ei saanut lukkoon. Lasissa on himmennykset, mutta kohtalaisen hyvin siitä näkyi läpikin.


Hotellin oma käsisaippua tuoksui ihanalta. Meikkaamisen kannalta sopivaa valaistusta en huoneessa löytänyt vaikka valoa muuten oli käytetty hyvin. Vessanpeilin takaa tuli kyllä valoa mutta siinä vasemmalla sivussa ollut valaisin antoi liikaa valoa ja varjoja sivusta.



Huoneissa oli erikoisia valaisinratkaisuja. Hetki mietittiin mistä sänkyjen välissä oleva kuutio sammuu. Valot toimivat avainkortilla kuten useimmissa hotelleissa, sähköihin ei ilmeisesti riittänyt pelkkä kortti vaan jokin ovenpielen valokatkaisijoista piti kääntää päälle, että saatiin kännykät ladattua.


Art-nimen mukaisesti hotellista löytyi myös taidetta. Yleisesti ottaen lisätty taide ei ollut makuuni, arkkitehtuuri toimi mielestäni yleisissä tiloissa riittävänä taiteena. Aamupalat hyviä, mahduttiin molempina aamuina ensimmäisen tunnin aikana hyvin. Vegaani sai myös lämmintä aamupalaa kysymällä. Itse hyökkäsin luomukaurapuuron ja pekonin kimppuun ensimmäisenä aamuna, toisena aamuna söin lettuja. 


Akava-talolla oli seminaaria kaksi päivää. Jälkimmäisenä päivänä saimme Jenni Karjalaisen puhumaan Setäkuiskaamisesta. Jos on joskus mahdollisuus päästä Jenniä kuuntelemaan, suosittelen menemään. Oli viihdyttävä ja toisaalta opettavainen luento. Myös muut puhujat olivat hyviä, etenkin Sture Fjäder oli mielestäni huippu. Yliopistoluentojen jälkeen ihana kuunnella ihmisiä, jotka ovat oikeasti hyviä puhumaan ja esiintymään sen lisäksi, että tuntevat aiheensa äärimmäisen hyvin.

Yksi mahtava ammattilainen, johon saimme tutustua viikonloppuna, oli Kaisa Kokko joka veti meille ensimmäisenä iltana iltaohjelmaa tutustumisleikkien muodossa. Harvoin ovat tutustumisleikit olleet yhtä epäkiusallisia ja miellyttäviä. Kaisalla on ihan mahtava taito tsempata ja tukea kaikkia osallistumaan omana itsenään.


Ensimmäiset ruokakuvat ovat lauantai-illalta jolloin kävimme Ravintola Saagassa. Sekä perjantain lounas Akavatalo Antellissa että lauantaina Pasilan Blanccossa olivat todella hyviä. Huomaa, että on tottunut syömään joko omia eväitä tai Amican listaa (Fazer Co nykyään), mutta hyvät lounaat valmiiksi tehtynä ovat kyllä huippua.


Alkupalaksi oli Kalavene, eli kalapöytä, jossa oli tarjolla montaa erilaista kalalaatua leivän ja salaatin kanssa. Ohrarieska oli todella hyvää. Kalatkin olivat hyviä, pöytäseurue tuntui niistä pitävän enemmän kuin itse, mutta ehkä hyvä kala on vaan itselle arkipäiväistynyt vuosien saatossa.


Pääruuaksi oli hillamarinoitua hiilinieriää pinaatti-puikulapyreetä, maa-artisokkaa ja hilla-voikastiketta. Ihan törkeän hyvää. Maa-artisokkaa oli annoksessa kolmella eri tavalla, en edes muista olenko aikaisemmin syönyt maa-artisokkaa mutta hyvää oli.


Jälkiruuaksi oli hiukan erikoisempi annos, joka jakoi mielipiteitä. Lappapuuroa, lakritsijäätelöä ja tyrni-karamellikastiketta. Itse tykkäsin, puuro oli melko makeaa ja jäätelö oikeasti maistui lakritsille.


Sunnuntaiaamuna kokoustimme ja lounastimme vielä hotellilla.


Ainakin viikon kala-annos tuli täyteen reissun aikana kun lähtölounaaksi oli vielä lohta.


Olin vielä yhden yön reissussa serkuilla. Nuorimmainen on tullut eniten minuun, ainakin kynsilakkakokoelman suhteen. Lakkaa ja taiteilee kynsiä tosin paljon paremmin kuin minä.





Maanantaina ennen kotiinlähtöä kävimme Oodissa ja elokuvissa katsomassa Kaksi kuningatarta. Itse ei olisi ikinä tullut mentyä katsomaan teatteriin asti, mutta serkut tekivät hyvän valinnan. Kävimme myös Taco Bellissä, itselleni ensimmäinen kerta ever.


Paluumatka Kuopioon jännitti hiukan, kun junan monitoreissa liikkui Turun junan kartta. Juna oli puolisen tuntia myöhässä, koska odotimme edelle jumittunutta tavarajunaa. Muuten hyvin rauhallinen junamatka.

Osallistuin seminaari-ja kokousmatkalle ammattiliittoni edustajana, en saa tästä postauksesta taloudellista hyötyä. Kaikki tekstissä mainitut mielipiteet yrityksistä yms. ovat omia vapaita mielipiteitäni.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie