Sinkku on ruma sana

 Sinkusta tulee mieleen bilettävä ja aktiivisesti deittaileva, huipun ystäväpiirin omaava nuori ja kaunis ihminen. Tai vaihtoehtoisesti toisella kierroksella oleva uussinkku, joka kuvittelee elävänsä kuin edellinen vaihtoehto, vaikka ei kestäkään bileiltoja ilman tupla-annosta närästyslääkettä.

Näiden kahden vaihtoehdon väliin jäämme me Tinderin poistaneet yhdeksältä nukkumaan menevät vanhatpiiat. Me, jotka elämme "normaalia" arkea yksin. Omaan korvaani sinkku kalskahtaa rumasti.

Kun sanan sinkku laittaa googleen, on ensimmäinen puoli sivua tuloksista erilaisia deittisaitteja. Niiden perässä tulee Wikipedian sivu, joka kertoo sinkun tarkoittavan naimatonta henkilöä, joka ei ole vakituisessa parisuhteessa (aikaisemmin tunnettu vanhana piikana tai -poikana). Vaihtoehtoisina selityksinä sinkulle on pienimuotoinen äänite tai Sinuhe Wallinheimo. 

Sinkkuun liittyviä hakusanoja Googlen mukaan ovat:

-Mikä on sinkku ja vastauksena löytyy otsikoita Sinkkulaivasta ja Temptation Islandista
-Mistä löytää sinkkuja? Deittisivustoja ja Apulehden nettisivut
-Vuosi sinkkuna? 
-Viisi vuotta sinkkuna?
-Seitsemän vuotta sinkkuna?
-10 vuotta sinkkuna? Samat blogitekstit kuin edelliset 10 vuotta

Pikagooglailulla ihmisiä ahdistaa olla sinkkuja, koska kaikilla muilla on joku muu. 

Ujous ilmeisesti aiheuttaa sinkkuutta (nyt kuulostaa medikaaliselta patofysiologialta). 

Elämä 30v+ sinkkuna on syvältä (Hyvä tietää, etten vaan odottaisi loppuvuodelta mitään hyvää).

Liittyvä haku: Miksi en kelpaa parisuhteeseen? Paras selitys: Olen suhteeseen ylipätevä.

Sitä mikä tekee suhteeseen ylipäteväksi en selvittänyt mutta ihmettelen miksi sinkkuus edelleen nähdään väliaikaisena olotilana parisuhteiden välissä. Miksi sinkkuna koetaan ettei kelvata ja miksi eletään sitku ollaan parisuhteessa -elämää?

Sinkkuelämän miinuspuolena on selkeästi se, että elämä on kalliimpaa yksin ja lakanat on hankala vetää yksinään suoraksi, mistä johtuen lakanani ovat aina ryppyisiä. Tietenkin välillä tuntuu, että kaikilla muilla on joku. Etenkin silloin kun muut saavat lapsia ja hankkivat koiria ja omakotitaloja. Luotan kuitenkin siihen, että jossain vaiheessa vanhammat ovat ihan halukkaita lainaamaan lasta yhden Linnanmäki-reissun verran. 

Omalla kohdallani täysi-ikäisyyttä on takana kohta 12 vuotta, josta sinkkuna olen elänyt reilut 10 vuotta. Olen ehtinyt varsin mukavasti bilettää lukiosta maisteriksi. Deittailu sen sijaan on äärimmäisen raskasta jo ajatuksen tasolla ja Tinderhän nyt on suorastaan peestä. 

Vauva.fi keskustelu sinkkuuden ja vanhanpiian eroista pyörii kuin väkkärä siitä kuka nyt haluaa kumppanin ja kuka etsii ja ketä ja kuka sai ja kuka jäi lehdelle soittelemaan. Itse tyydyn seuraavaan vastaukseen.

"Sinkku on haku päällä, vanhapiika on tyytyväinen elämäänsä itsellisenä naisena." vauva.fi

Identifioidutko sinkuksi vai vanhaksipiiaksi?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie