Helmikuun tulokset

Kuukauden kirja- ja neulelistaus, alkuun pakolliset sepustukset:

Kirjoihin on lisätty myös hömppäindeksi tietokirjojen osalta. Fiktio saakin olla hömppää mutta olen merkannut mielestäni tieteellisessä mielestä höpönhöpöä olevat kirjat sen mukaan ovatko ne lähinnä vaaratonta hömppää ja mahdollisesti rahastusta *, potentiaalisesti vaarallista, etenkin jos kirjan ohjeilla korvataan lääketieteellinen hoito** ja totaalisen höpöä, terveydelle vaarallista ja tutkimustiedon vastaista ***. Tämä sen vuoksi, että terveystieteilijänä en voi vain latoa kirjoja listaan ilman kritiikkiä vaan minulla on myös velvollisuus osallistua edes tällä tasolla keskusteluun. Mielestäni hyvät tietokirjat olen merkannut plussalla +. Mukaan mahtuu myös neutraaleja merkkaamattomia kirjoja, etenkin jos kirjan ala sattuu olemaan oman osaamiseni ulkopuolella.

Luetut:

1. Peter J. Boström: Eturauhasen sairaudet
2. Anu Suomela: SEKSI Kaikki mitä tulee tietää Kysymys- ja vastausmuotoon muotoillun kirjan olisi saanut paljon tehokkaamminkin kirjoitettua. Toistoa oli todella paljon. Plussaa siitä että mm. fetissejä oli käsitelty mutta niitäkin aika kapeasti.
3. David & Leigh Eddings Polgara the Sorceress


Kuunnellut:

1. Janita Virtanen: Stereotypia-ansa+
2. Harri Gustafsberg & Heidi Holmavuo: Karhuryhmä
3. Malcolm Gladwell: Sinisilmäiset
4. Satu Rämö & Hanne Valtari: Unelmaduunarin tilipäivä
5. Marika Roth: Menestyjän bisnespakki: Naisyrittäjän työkirja
6. Antti Heikkinen: Risainen elämä Avasi itselleni paljon uutta sekä Juicen elämästä että ajankuvaa.
7. Cathy Williams: Katkera kosto
8. Antony Beevor: Toinen maailmansota, osa 1 Ihmisen julmuus on kyllä käsittämätöntä, etenkin Japanin tekemät raiskaukset kuulostivat ääneen luettuina karmeilta. Välillä tipuin mantereelta ja siitä kuka marssi minnekin, olisin tarvinnut karttakirjaa koko ajan vierelle seurattavaksi.
 9. Liisa Keltikangas-Järvinen: Ujot ja introvertit
10. Liisa Keltikanga-Järvinen: Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot
11. Nora Roberts: Viimeinen taistelu
12. Elly Griffiths: Aavekentät
13. Kristina Ohlsson: Tuhatkaunot
14. Kristina Ohlsson: Varjelijat
15. Kristina Ohlsson: Paratiisiuhrit



Yhteensä: 18


Käsitöitä sain kivasti valmiiksi helmikuussa. Ylläoleva isoäidinneliöistä virkattu peitto on odottanut viimeistelyä siitä asti kun muutin pois kotoa 10 vuotta sitten, mutta vihdoin se on valmis. Pääteltäviä lankoja tämäntyyppisessä työssä on tuhat ja aina kun luulit olevasi valmis niin jostain sojotti langanpätkä. Lankana tässä on Novita 7 veljestä.


Keltainen neuletakki on Novita Nallea. Malli on muokattu yhdestä vanhasta Novitan ohjeesta, en halunnut tehdä pitsiä niin tein vaan korinpohjaa. Onnistuin taas hienosti mitoittamaan hihat ylipitkiksi, joten ranteesta saan kääntää koko korinpohjan mitan kaksinkerroin. 



Möin kirpparilla vanhat froteiset kylppärinmatot ja neuloin tilalle vihreästä Novita Strömsöstä maton. Mattoa ei ole vielä ihan venytelty mittoihinsa niin reunat ovat epätasaiset.

Möin helmikuussa kirpparilla todella paljon lankoja mutta sekä keriä että keskeneräisiä töitä odottaa vielä että ehtisin niiden pariin.

Mukavaa alkanutta maaliskuuta!

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie