Stressi laukeaa

Viime viikonloppuna juhlittiin Ukin synttäreitä ja stressailin jo edeltävän viikon kyseisiä juhlia. En tykkää sukujuhlista, koska aina joutuu nakitetuks jokolastenvahdiks tai vanhusten avuksi eikä ikinä ehdi itse juhlia. Plus selität sataantuhanteen kertaan mitä opiskelet ja missä asut nykyään. Sitten kun luettelet pääaine-suuntautumis-sivuainekombon niin kukaan ei ymmärrä mitä opiskelet :D Suku on onneks jo oppinu olemaan kyselemättä parisuhdetta kun sellaista ei ole odotettavissa.

Mulla meinas tulla lahjanteon kanssa vähän kiire ja paniikkineuloin kolme viikkoa. Sinällään kolmen viikon putkeen neulomisessa ei ole mitään vikaa, teen sitä normistikin mutta meinas muut kotityöt jäädä vähän vähille ja huomasin reissuunlähtöä edeltävänä iltana, että puhtaat alusvaatteet on loppu. Hyvinhän nuo kosteina kesti lyhyen bussimatkan ja ripustelin niitä sitten perillä.


Lahja tuli kuitenkin valmiiksi ja seuraavaksi siirrytään joululahjojen teon suuntaan.

Juhlat oli loppujen lopuksi ihan mukavat, eniten ehdin seurustella pikkuserkkuni kanssa. Ikäeroa meillä on se 24 vuotta ja pikkuserkku ei vielä puhu, nauraa vaan niin meillä oli oikein hauskaa.

Unen puute näkyy ja tuntuu edelleen pahasti vaikka ollaan jo reilusti seuraavan viikon puolella. Muutama yö ennen juhlia aloin nähdä taas aivan sekavia unia. Yleensä kun stressaan tai elämässä muuten tapahtuu, yöt ovat kuin elokuvamaraton eikä siihen auta telkkarin katsomatta jättäminen tai jännittävien kirjojen poisjättö. Välillä unet on toistuvia mutta yleisemmin kaikki on aivan uutta.

Juhlaviikonlopun nukuin varastohuoneessa ilmapatjalla makuupussin kanssa ja aina puolille öin siellä oli turhan kylmä nukkua. Yhtenä iltana unohdin lisätayttää patjan ja yöllä kääntyessä tuntui kuin olisi nukkunut keinutuolissa, keskikohta niiasi aina kun ponnisti yläkroppaa toiseen suuntaan.

Vikan yön sain nukkua sängyssä mutta oli pakko herätä aikaisin kotiinlähtöä varten. Kotona olisi saanut nukkua pitkään mutta kämppään oli eksynyt sekava kärpänen joka tunki ensin kattolampun sisään pärisemään 6.30 ja sitten ikkunalle. Olin nukkumassa myöhemmin päiväunia kun tuli työtarjous ja olin sitten yön töissä.


Vielä yhden nukutunkin yön jälkeen tuntuu ja näkyy, että silmät on ihan turvoksissa. Syksy tuli ja tuntuu vieneen kaiken värin kasvoilta ja hiuksista. Osasyy on toki ulkoa tulevan valon värin muuttuminen.


Unen puute tuntuu heti elohiirenä silmässä, tällä kertaa vasemmassa ja ripsarin laitto siististi on aivan mahdottomuus. Silmä nykii sinne tänne ja harjalla saa aikaiseksi vain suttua.

Syksyn piristykseksi ostin uudet talvikengät ja talvitakin. Ajattelin kerrankin olla hyvissä ajoin liikkeellä enkä vasta sitten kun jäätyy ja lentää pyllylleen. Heijastimet on edelleen laittamatta ja muistan ne aina vasta kun olen ulkona pimeässä.

Kunhan nyt pari yötä saa nukuttua kunnolla niin, ehkä sitten löytyy energiaa vähän enemmän ja voisi vaikka värjäillä tukan. Meinasin eilen varata kampaajan leikkuuta varten mutta totesin kuivuuden ja kaksihaaraisten olevan niin paikallisia että napsaisin itse pois.

Katsellaan mitä jaksaa ja itsekin yllätyksellä odottelen mitä syksyn postaukset sisältävät.

Mikä kiinnostaisi ja tuntuuko stressi?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie