Kevättodistus

 Toivottavasti kaikilla koulunsa päättäneillä on ollut tähän mennessä ihana juhlaviikonloppu koronasta huolimatta. Pääsen parin viikon päästä ensimmäistä kertaa palkalliselle kesälomalle. Niimpä ajattelin kirjoittaa itselleni kevättodistuksen menneestä lukuvuodesta. 

 
Arvosteltavat aineet ovat vähän erilaiset kuin perinteisessä todistuksessa. Mutta annan numeroiden lisäksi sanalliset arviot.

 
                                        Opiskelu                                                          9

Valmistuin yliopistosta vuosi sitten ja olen sen jälkeen suorittanut 14 opintopistettä. Opintoja jäi kesälle vähän enemmän kuin olin ajatellut mutta ei se mitään.


                                        Työ                                                                   9
 
Työssäni olen ollut nyt vuoden ja kuukauden. Olen mielestäni saanut paljon aikaan vuoden aikana, muta korona on kyllä sotkenut tosi paljon kun työ on normaalioloissa hyvin liikkuvaa ja sosiaalista.


                                       Uni                                                                   10
 
Koronan aikaan on ollut vähemmän iltamenoja ja on ollut mahdollista nukkua. Menen nukkumaan joka ilta kymmeneltä ja herään ilman kello puoli seitsemän. Viikonloppuna saattaa mennä kahdeksaan.


                                      Liikunta                                                             7
 
Liikunta on koronan aikana ollut kausittaista ja sääriippuvaista. En ole koronan aikana käynyt salilla vaan liikkunut ulkona ja kotona.

                                     Ravitsemus                                                         7
 
Myös ruokailu on ollut vaihtelevaa koronan aikana. Alkaa olla ikävä lounasravintoloihin. Ruokaostosten tilaaminen kotiin on kyllä ollut hyvä juttu, on tullut tilattua monipuolisempaa ruokaa.

                                    Terveys                                                                 8                                                

Koronan vuoksi kontakteja on ollut vähemmän ja myöskään flunssaa ei ole ollut aikoihin. Perussairauteni oireilevat ajoittain ja nyt keväällä ongelmana on ollut karpaalitunnelisyndrooma ja sormien puutuminen päivisin ja käsien särky öisin. Mutta nyt sekin on taas ollut viime aikoina helpompi.             


                                    Sosiaaliset suhteet                                                 9

Some on kyllä pelastanut sosiaalisen elämän korona-aikana. On ollut töiden puolesta ihmisten tapaamista etänä ja on ollut itse järjestettyjä luokkakokousteamseja ja suvun ja perheen kanssa ollaan kyllä päivittäin yhteydessä. Toisaalta on tullut laitettua viestiä kavereille, joiden kanssa on harvemmin yhteydessä mutta silti osan kanssa on viestittely jäänyt vähiin.

                                    Harrastukset                                                         8

Salilla ei tosiaan ole tullut käytyä enkä ole vielä etsiytynyt sotilaskotityön pariin tai osallistunut uuden Marttayhdistykseni tapahtumiin. Neulomista on hiukan häirinnyt tuo käsien oireilu mutta kirjoja on kyllä tullut luettua paljon. Samoin kuntavaaleista johtuen politiikka, jonka voisi harrastukseksi laskea, on vienyt kohtalaisesti aikaa.

                                    Talous                                                                     9
 
Säännölliset tulot tekevät kyllä ihmeitä taloudenpidolle. Tosin niin tekee pk-seudun vuokratasokin. Säästöjä olen kuitenkin saanut ihan kivasti kerättyä ja opintolainan maksukin on aluillaan.

                                    Koti                                                                          9

Tässä asunnossa, kuten varmaan useimmissa vuokra-asunnoissa on hyvä ja huonot puolensa. Pulujen lisäksi puutteita ovat ikkunoiden hyttysverkottomuus ja älyttömässä paikassa oleva kiinteä kaappi, joka rajoittaa sängyn asettelua ja leveyttä. Sänky olisi uusissa, mutta en halua ostaa uutta 80 senttistä sänkyä ja 120 cm ei vaan mahdu makkariini fiksusti koska siellä on meikkipöytäkin. Siivous on usein vähän mitä sattuu mutta niin kauan kun ei itseä häiritse niin mitäpä siitä.

                           
Mitä antaisit itsellesi arvosanoja kuluneelta vuodelta?
Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Paluu hormonaaliseen ehkäisyyn

Viisureiden poisto