Hyvinvoinnin joulukalenteri luukut 13-18: Omannäköinen joulu

 

Hyvinvoinnin joulukalenteri on kolmen blogin ja neljän terveystieteilijän yhteinen joulukalenteri. Tämä eli ensimmäinen postaus on Helin käsialaa, 7.12. löydät Taijan luukut Terveydenedistäjän ajatuksista , sitten on taas minun vuoroni täällä 13.12. ja 19.12 on Saaran vuoro Terveydellä, Saara -blogissa. Seuraa meitä myös Instagramissa, saat lisää tietoa hyvinvoivasta joulusta.

 Rauhaa vain rauhaa 

vai sittenkin rekiretki?                

Oma mielikuvani joulusta on sekoitus Harry Potteria, Bridget Jonesia ja Joulupukkia ja noitarumpua. Siis maagisen lumista maisemaa, rumia jouluneuleita ja Mr Darcya ja vauhdikasta joulunvalmistelua.  Ja sitten toooosi rauhalliset joulunpyhät. 
 
Todellisuuden ja unelmamielikuvan väliin mahtuu vielä monta versiota joulusta. On ollut työjoulua ja sukujoulua, on perhetraditioita ja on omia traditioitani. Joulu onkin pitkälti perinteitä. Koronan vuoksi tänä jouluna juhlitaan joulua poikkeavin menoin ja tilanteen voi nähdä myös mahdollisuutena rakentaa uusia perinteitä. 
 
Perinteitä ei mielestäni kannata jatkaa vain siksi, että ne ovat perinteitä ja näin on aina tehty. Ei niitä toki silti tarvitse poiskaan heittää mutta mielestäni on hyvä miettiä hetki mikä tietyn perinteen merkitys itselle ja omalle perheelle tai jouluseurueelle on. Meillä jokaisella on omat odotuksemme joulusta ja jos kaikki perinteet raahataan mukana vain raahaamisen ilosta niin raskaaksihan se taakka käy. Sitä ei jaksa edes pukin porot vetää perässään. 
 
Jännäksi menee pääseekö jouluksi näin lumisiin maisemiin.

 
 Jokaisen pitäisi saada viettää oman näköistään, juuri omiin tarpeisiinsa sopivaa joulua. Jokaisen joulun ei tarvitse olla samanlainen, joinain jouluina ympärilleen kaipaa riehakasta menoa mutta jonain jouluna voi olla tarpeen lepo ja hämärässä joulukuusen valojen tuijottelu jouluvirren soidessa.
 
Joulunvietto on vähän niin kuin seksin harrastaminen. Sitä voi viettää yksin, parina tai porukkana, tuttujen tai tuntemattomien kanssa, samalla vanhalla kaavalla tai kokeillen uutta. Tärkeää on se,e ttä huolehtii siitä, että kaikilla on kivaa ja turvallista.  
 
 Jotta kaikilla olisi kivaa ja jokainen voisi viettää omannäköisensä joulun, on tärkeää, että joulua suunnitellaan yhdessä ja toiveista keskustellaan. Myös luovuutta kannattaa käyttää jouluvalmisteluissa ja jos talous sen mahdollistaa, myös apuja.
 
Niinpä seuraavien luukkujen myötä, toivottelen oman näköistä joulunodotusta!
 
Luukku 13: Hyvää Lucianpäivää! Mieti mikä tekee sinulle joulusta joulun?
 
Luukku 14: Tanssi täysillä lempparijoululaulua tai vetäydy viltin alle fiilistelemään sen harrasta tunnelmaa.
 
Luukku 15: Leivo pipareita tai osta valmista. Ole leipomatta tai leivo vaikka terveysleipää  Mikä vain itsestä hyvältä tuntuu!
 
Luukku 16: Pese hampaat. Tai pese nyt ne hampaat. On myös traditioita, joista ei kannata harkitakaan luopumista.
 
Luukku 17: Sytytä kynttilä, ledi tai joulutulet.

Luukku 18: Älä stressaa joulusta. Tai stressaa, jos se tuo sinulle joulun. Stressi voi olla positiivistakin ja ihan pikkuriikkinen joulukiirettä ja -stressiä voi jollekulle ollakin se juttu.
 
Saara jatkaakin sitten 19.12 stressistä.

Oikein ihanaa joulunodotusta!

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Paluu hormonaaliseen ehkäisyyn

Viisureiden poisto