Sukureseptin päivitys
Meillä on mummolta tullut sukuresepti mallasleivästä, suvussa tunnetaan terveysleipänä. Nimen peruja en tiedä, enkä terveellisyydestä muutenkaan niin, mutta kuitua tässä on kuitenkin kiitettävästi. Reseptiä on usein kyselty ja koska joka kerta joudun sitä itsekin etsimään kun hävitän ohjevihkon niin ajattelin jakaa sen teille. Tällä kertaa vegaaniversiona kun serkkutytön kanssa vähän päivitettiin ohjetta. Alkuperäisessä versiossa veden ja soijajogurtin tilalla on litra piimää.
Terveysleipä (Huom! erittäin iso annos, tulee 3 leipävuokaleipää)
- 2 purkkia maustamatonta soijajogurttia eli yhteensä 1000g
- 1,5-2 dl vettä
-1,5 palaa(75g) hiivaa
- 2tl suolaa
- 2dl siirappia
- 3dl
kauraleseitä
- 3dl kaljamaltaita
- 3dl ruisjauhoja
- 10-15dl vehnäjauhoja
- 2dl
rikottuja ohrasuurimoita
- 2dl kaurahiutaleita
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja tunge kaikki muu ISOON kulhoon sekaisin ja lisää vehnäjauhoja alkuun lastalla sekoitellen. Vaivaa loput vehnäjauhot sekaan, sopiva kun irtoaa kulhosta kunnolla. Kannattaa vaivata ihan kunnolla niin saa leivän pysymään kasassa leikatessa.
Jaa vuokiin ja tasoita pinta sivelemällä lämpimän veden ja siirapin seoksella
Paista uunissa pari tuntia 170 asteessa.
Maistuu parhaalta pari päivää tekeydyttyään.
Kommentit
Lähetä kommentti