Ilta Kuopion Saanassa


Kävimme ainejärjestön porukalla tutustumassa Kuopion Saanan Sauna & Spa puoleen. Ilta oli jo syksyisen pimeä ja sää melko viileä mutta hauskaa oli.


Pukkaritilat olivat aika pienet, mistä olikin varoitettu jo nettisivuilla. Osalla oli treenikamat mukana ja kamojen tunkeminen kaappiin oli aika työn ja tuskan takana. Kaapit lukitaan rannekkeella, jolle voi myös ladata rahaa baaritiskiä varten. Osa meistä lähti Saanasta kotiin nukkumaan, osa jaksoi baariin. Pukkarin valoissa meikkaaminen koettiin todella vaikeaksi. Pukkarissa myös hoksattiin, että harva oli muistanut ottaa märälle uikkarille muovikassia. Vaikka muovikassien käyttöä pyritäänkin välttämään, olisi pikkupussien tarjonta ollut aika luksusta.


Hinta Saanaan on 15-18€ ja se sisältää 2 tunnin uinnin ja saunomisen ja pefletin. Meillä oli ryhmäsopimuksena pyyhkeet hintaan kuuluen. Pyyhkeet oli ihanan isoja mutta sekä suihkujen, että spa-alueen pyyhkeiden säilytys oli hiukan hankala.


Sisällä on pukkareiden jälkeen sukupuolitetut suihkut, mutta siitä eteenpäin tilat ovat yhteisiä ja uimapuvut pidetään päällä. Spa/ Sauna-alueella on myös muutama suihku jotta saunan ja altaiden välillä voi käydä suihkussa.


Altaita on yksi sisällä (poreallas) ja kaksi ulkona. Toinen ulkoallas on lähinnä istuma-allas, isommassa pystyy uimaan ja ihailemaan järveä.


Kylmällä säällä omat sandaalit olisivat olleet kyllä hyvät, lattiat ja matot olivat märkiä, kylmiä ja paikoin liukkaita.


Ison altaan vieressä on myös portaat järveen. Porukan kommenttina sain, että rantaan olisi vielä kaivattu lisää valoa, järveen piti kömpiä pimeässä.


Ulkona on myös savusauna, jossa oli todella pehmeä löyly. Sisäsauna on laskettu 30 paikkaiseksi mutta tuntui kyllä aika täydeltä jo meidän pienellä porukallamme. Meidän lisäksemme Saanassa ei paljoa muita ollutkaan sinä iltana. 


Kivaa oli ja tilat ovat kauniit, mutta hiukan ahtaat. Kaikkien altaiden vesi on uintilämmintä, mutta itse jäin kaipaamaan vielä yhtä allasta jossa vesi olisi ollut selkeästi lämpimämpää.


Elämyssuihku oli Saanaillan parhaita puolia. Olen aikaisemminkin käynyt elämyssuihkussa Bomballa.

Saanalle pääsee bussilla ja pysäkiltä on pieni kävelymatka rantaan.

Kiva ilta ja hinta oli kohtalainen. En kuitenkaan näe, että ainakaan tänä talvena olisi tarvetta käydä uudestaan. Kesäaikaan voisi olla kiva kokeilla sitten uudestaan.

Muista myös joulukalenteriarvonta!

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie