Vuoden lopun kuulumisia

Olen kohta kaksi viikkoa istunut ja popsinut särkylääkkeitä kun viime viikon alkupuolella poistettiin viisaudenhampaat vasemmalta ja leuka oli tällä kertaa kipeämpi kuin viimeksi. Sitten sain tietysti päälle vielä flunssan ja kummankaan takia en ole päässyt salille, enkä muutoinkaan liikkumaan kun edelleen käveleminen saa alaleuan koskemaan ja keuhkot eivät kestä rasitusta. Suklaan syöntiä ihme kyllä ei estä niin kipeä leukakaan kuin flunssa.


Marraskuun puolen välin tienoilla kävin vajaan viikon vanhempieni luona. Leivoin pienen satsin pipareita, koska piparit aloitetaan pikkuveljen synttäreistä vaikka veli ei olisikaan paikalla.


Kännykän kameralla ei koskaan saa kunnolla kuvattua meidän oravia, joita yleensä riittää joka lintulaudalle. Aikoinaan kun muutimme taloon parikymmentä vuotta sitten, yhdellä oravamammalla oli pesä ullakolla ja se kuljetti poikaset aina kesäpesään parveketta pitkin. Meillä oli myös lepakoita ullakolla ja vuosien varrella ollaan pihassa nähty mm. pöllöjä ja ikkunasta katseltu joutsenia ja joskus harvoin hirviäkin. Rusakot popsivat suuhunsa mitä mikäkin vuosi ja vaikka pupuja näkee kaupunkiasunnonkin pihassa, on maalla ihan eri meininki eläinten kanssa. 


Kävimme viikonlopulla äidin kanssa Nurmeksessa ja Bomban kylpylähotellissa. Mummoni, joka kuoli loppukesästä, oli kotoisin Nurmeksesta ja siinäkin mielessä oli kiva käydä pyörähtämässä siellä.


Nurmeksen rautatieasemalta löytyi Kaneli-niminen kahvila ja lounaspaikka. Kävimme vain teellä mutta suosittelen käymään, jos Nurmekseen sattuu eksymään.


Bomballa majoituimme vanhalla puolella ja huone oli ihan hyvä kahdelle, parvelle olisi mahtunut kaksi lisää mutta sitten olisi ollut jo täyttä. Kävimme perjantai-iltana kylpylässä ja syömässä hotellin ravintolassa Trattoria Pielisessä. Kylpylän elämyssuihkut ja saunat olivat kivoja. Altaista tykkäsin eniten kuumavesialtaasta. Lattiat kylpylässä tosin olivat ihan sikaliukkaat.


Hotellissa yöpymisessä parasta on aina aamupala. Tällä kertaa kävimme vielä aamulla ensin kuntosalilla ennen kuin menimme syömään. Niille, jotka ihmettelevät silliä aamupalalla, voin kertoa olleeni pienenä niin sillifani, että se oli melkein ainoa ruoka, jota joulupöydästä söin.


Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä kävelemässä Bomban karjalaiskylässä. 


Löysimme Nurmeksen reissun aikana valotauluksi sopivan kankaan ja askartelimme siitä kotona taulun.


Marraskuun lopulla pidettiin ainejärjestön syyskokous ja minut valittiin puheenjohtajaksi ensi vuodelle.




Kakkuja tuli leivottua muutama kun oltiin martta-yhdistyksen kanssa joulumyyjäisissä myymässä ja tein yhden vielä ainejärjestön pikkujouluihinkin.


Lunta on tullut vaihtelevasti mutta lunta on. Hirveän vaikea miettiä mitä kenkiä ja kuinka paljon toppavaatetta pakkaa jouluksi. Isoin kassini lähtee jo alkuviikosta matkaan ja itse menen jouluksi kotiin sitten sen perässä.


Hampaiden poiston jälkeen otin pari kertaa Panacodia jota yleensä olen ihan ongelmitta käyttänyt mutta nyt olinkin ihan kohtalaisen pöhkönä mutta mikäs siinä kun on vanukasta ja lasten elokuvia.

Äiti kävi seurana pari päivää itsenäisyyspäivän jälkeen. Käytiin konsertissa ja elokuvissa ja ensimmäistä kertaa varmaan kahteenkymmeneen vuoteen yhdessä mäkkärillä kun illalla odotettiin bussia.


Tällä viikolla on flunssan ja leukakivun lisäksi kokoustettu ja kävin yhden tentin tekemässä, toisen peruin kun en ollut siinä kunnossa, että ei-akuutteja tenttejä olisin tehnyt. Ensi vuonna sitten nähdään miten hyvin urheilijoiden rytmihäiriöt tuli keksityksi särkylääkkeiden voimalla. Sain myös vihdoin ja viimein Sokoksen Black Friday-paketin pari viikkoa myöhässä. Hyvityksenä myöhästymisestä, oli paketissa mukana suklaata.


Joulukuu on muutoin mennyt enemmän joulukalenteri, kuin kalenteripainoitteisesti. Näin loppuvuodesta voi todeta, että kouluun olisi voinut panostaa vähän enemmänkin mutta onpahan tässä ollut kaikkea muutakin. Ja tosissaan, jostain joutuu aina vähentämään jos meinaa käydä koulua, tehdä töitä, pitää yllä sosiaalista elämää ja pitää sekä kropan, että pään kunnossa. Ja se on kyllä kumma miten sitä päätä ei osaa rauhoittaa, toista päivää joululomalla (jolla mahdollisesti tulee vielä tehtyä töitäkin kunhan paranee) ja silti takaraivossa kuuluu, että pitäisi tarttua jo kevään tenttikirjaan. 


Sukkatehdas ainakin on ollut kohtalaisen tehokas tänä syksynä. Kymmenkunta paria taitaa olla tehtynä tässä vaiheessa ja jouluunhan on kuitenkin vielä yli viikko.

Ensi viikolla on vielä yksi kokous mutta muutoin saisi ruveta jouluun laskeutumaan. Tai ottaa sen ennen joulua- levon kannalta. Ollaan joulu sen verran isolla porukalla, että mistään rauhallisimmasta joulusta ei voi puhua, mutta kiva on taas kokoontua suvun kanssa.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie