tiistai 5. joulukuuta 2017

Jawbone UP


Tänään siis kyseessä aktiivisuusmittari, jonka tilasin Black Fridayna vaikka ei tarjouksessa ollutkaan. Olin jo hetken aikaa metsästänyt mittaria, joka ei tulisi ranteeseen, koska töissä ranteiden pitää olla paljaat ja heilutan muutenkin käsiäni paljon enemmän kuin jalkoja, joten rannemittari valehtelisi aika paksusti. Jawbone UPin saa kyllä ranteeseenkin jos ostaa (en löytänyt Suomesta) rannekkeen siihen tai sitten suoraan vähän erimallisen Jawbonen.


Laite itsessään näyttää tältä, kuori ja lenkki ovat silikonia ja tässä ei ole klipsiä, vaan lenkki on sen verran tiukka, että pysyy taskun tai housun reunassa. Laite itsessään on tuo pieni sininen osa ja sitä painamalla saa vaihdettua päivämoodista yömoodiin ja kurkattua kuinka täynnä päivän aktiivisuus on mutta laite tarvitsee kaverikseen kännykän ja siihen Jawbonen appin. Itseasiassa laitteen pariston paikoilleen saaminenkin on selostettu appissa, ei käyttöohjeissa. Kesti itsellänikin hetken, että hiffasin tuon sinisen osan lähtevän vääntämällä irti.


Appin avulla pystyy seuraamaan aktiivisuuttaan ja unta, jos on rannemittari. Tietoja voi myös päivittää manuaalisesti ja ruokaakin sovellukseen pystyy kirjaamaan mutta mitä muiden kokemuksia luin, se on kohtalaisen työlästä. Alkuun mittari ei suostunut ymmärtämään liikettäni liikkeeksi, mutta parin hiukan pidemmän kävelyn jälkeen, se alkoi mitata ja päivittää tietoja myös kännykkään.


Sovellukseen saa asetettua omat tavoitteet, joihin laite sitten vertaa aktiivisuuttasi. Laitteessa on myös toiminta, jolla voi merkata treenit ylös joko moodia vaihtamalla tai manuaalisesti, jos esimerkiksi käy salilla tai tekee muuta joka ei askeleina näy.


Laite antaa kohtuu hyvän erittelyn päivän aikaisista tapahtumista. Suurta eroa kännykän omaan askelmittari toimintoon ei mutta itselleni suurin ongelma kännykän kanssa oli se, ettei se aina ole mukana taskussa. Ihan kaikkiin toimintoihin en ole vielä perehtynyt mutta eihän se laite liikuta vaan itse se on tehtävä, korkeintaan pientä lisämotivaatiota se tuo tullessaan.

Ostin laitteen XXL:stä 30 eurolla.

Minkälaisia kokemuksia aktiivisuusmittareista siellä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti