Polar Ignite - hutiostos?


Ostin viime vuoden lopulla Polarin Ignite fitnesskellon. Ajatuksena oli, että kun kohta loppuvat sairaanhoitajan työt omalta kohdaltani, voisin vihdoin pitää kelloa jatkuvasti ranteessani. Kelloa ei kuitenkaan ole tullut paljoa käytettyä ja voipi olla, että hoitajan hommiinkin on vielä paluu edessä.

Kellossa on hirveän paljon ominaisuuksia, Polar on jokaisen nimennyt niin hienosti etten pysy perässä. Itselleni olennaisimpia olivat sykemittaus, aktiivisuuden seuranta, unen seuranta ja näppärä käytettävyys.

Kello itsessäänkin sisältää paljon, mutta sen käytettävyyttä lisää Polar Flow kännykkäsovellus. Kello itsessään on älyttömän kevyt ja tuntuukin melkein lelulta. Painoa on rannekkeen kanssa vain 35g. Akun lataus pari-kolme kertaa viikossa riittää riippuen treenimääristä ja lataus on nopeaa pikalaturilla. Tietokoneen usb-portin tai vanhemman laturin kanssa toki pidempään. Mukana tulee vain johto, ei laturia.

Kun kellossa on paljon ominaisuuksia, on itselläni varmaan puolet vielä kokeilematta. Miksi sitten kokeilut ja käyttö jäivät.

- unen seuranta on todella epätarkka. Toki unen seuranta pelkällä kellolla tarkasti onkin mahdottomuus mutta koin sen melko turhaksi tässä. Kokeilin myös vuorotyössä yövuorojen välissä nukkumisen seurantaa ja kelloa ei ollut mahdollista saada ymmärtämään sitä, että nukun päivällä.

- treenasin niin vähän, että kellon ja sovelluksen hyödyt olivat vähäisiä. Jotta kaiken hyödyn saa irti sekä treenien että palautumisen seurannasta, treenejä ja yöunia pitää olla riittävästi, jotta saa analyysin. Välillä kun kellon käyttö unohtui, olivat tiedot taas nollaantuneet ja kerääminen piti aloittaa alusta.

- kellossa on vähän liikaakin toimintoja itselleni ja välillä on ollut vaikeuksia löytää kellosta ne jutut mitä haluaa.


- kello ei oikein toimi neulojalla. Askelia tulee aika huimasti liikaa kuten ylläolevasta kuvasta huomaa. Aktiivisuuteen neulotut askeleet eivät onneksi siirry turhaan.

- kaikkein suurin ongelma on se, että ihoni ei kestä kelloa. Kun nimenomaan olisin halunnut pitää ympäri vuorokauden niin yhden vuorokauden jälkeen ranteessani on kellotaulun kokoinen punainen läikkä. Olen pessyt kelloa ja ranneketta tiuhaan ja yrittänyt huolehtia, että alle ei jää vettä ja ranneke ei ole niin tiukalla että sen vuoksi tulisi ihottumaa. Enkä reagoi nikkeliin missään muussa. Kellon takaosassa on pieniä määriä nikkeliä teräksen osana.

Nyt olen siis käyttänyt kelloa vain harvakseltaan treenatessani ja yleensä silloin kun muistaisin kellon laittaa ranteeseen, on siitä akku loppu enkä jouda odottamaan latautumista. Ehkä nyt vihdoin oppisin, että minun on turha hankkia minkän sortin aktiivisuusmittaria, koska ne eivät motivoi minua liikkelle ja jäävät vain käyttämättä.

Monella kyllä tuntuu olevan positiiviset fiilikset Ignitesta. Oletko kokeillut sitä tai muita treenikelloja tai mittareita?

Kommentit

  1. Kannattaa tutustua Withingsin kelloihin - kevyempiä, yksinkertaisempia, tyylikkäämpiä ja tarvitsee ladata muutaman viikon välein.
    https://www.withings.com/fi/en/watches

    VastaaPoista
  2. No eipä näytä olevan kuvassakaan liian tiukalla... Garminit ainakin mittaa sykkeen ihan hyvin vaikka kello melkein pyörisi ranteessa. Suorituksien ajaksi toki kannattaa kiristää hiukan.

    VastaaPoista
  3. Hyvä kello mutta itse jouduin luopumaan koska ikänäkö. Harmitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei tullut itsellä mieleen vielä mutta varmasti on vielä edessä tämäkin vaikeus.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie