Päiväretki Porvooseen

 Kävin kesälomalla äidin kanssa päiväreissulla Porvoossa. Tavallaan tiesin sen olevan lähellä, mutta koska sinne on mentävä bussilla, tuntui se jotenkin olevan kaukana. Bussi Kampista on kuitenkin nopea ja näppärä ja Helsingistä ehtii kivasti käydä päiväseltään Porvoossa.

Porvoon tuomiokirkko

Me olimme liikkeellä jo heti aamusta eli ysin bussilla olimme Porvoossa jo kymmeneltä, jolloin kaikki ei edes ollut vielä auki. Kävimme ensin katsomassa Porvoon tuomiokirkon ja sitten kiertelimme loppupäivän Vanhaa Porvoota, joka on hyvinkin kompakti kokonaisuus mukulakivikatuineen ja ranta-aittoineen.

Porvoo ranta-aitat

Koska olimme bussilla liikkeellä, ei ostoksia viitsinyt kovin paljoa raahata mutta tarjolla oli monenlaista käsityötä, luonnonkosmetiikkaa ja kaikkea ihanaa. Myös suklaata olisi tarjolla useammankin myymälän verran mutta kesähelteillä ei niitäkään viitsinyt ostaa. Brunbergiltä ostimme lakuja ja PetriS Chocolate Roomista yhden valtavan cookien puoliksi syötäväksi. 

Puodeista ostin yhden kirjanmerkin ja yhdet korvikset sekä säilytyspussin sukkapuikoille.

Tee- ja kahvihuone Helmi

Oikeastaan ainoa "pakko käydä" -paikka oli Tee- ja kahvihuonehelmi. Olemme molemmat teenjuojia ja tee on suomalaisessa kahvittelukulttuurissa sen verran sivussa, että kun kunnon teetä on tarjolla, siihen on tartuttava.

Tee- ja kahvihuone Helmi sisustus

Helmen huoneet ovat jokainen eri tavalla sisustettuja ja liittyvät Porvoon historiaan. Historiaa kävimme katsomassa myös Porvoon museossa. 

Vanhan Porvoon jäätelötehdas

Viimeisimmäksi nautiskelimme Vanhan Porvoon jäätelötehtaan mauista. Tulimme takaisin Helsinkiin kolmen aikoihin. Aika kymmenestä kolmeen tuntui Porvoossa ihan riittävältä, kun emme jääneet sinne päivälliselle. Takaisin tullessa busseissa oli ilmeisen täyttä, koska netistä ei saanut enää lippuja kaikkiin busseihin. Ilmeisesti bussin ovelta lippuja olisi ehkä vielä saanut. Busseja kulkee kuitenkin hyvinkin tiuhaan eli päivää ei tarvitse viettää huolehtien ehtiikö bussiin.

Porvoo oli oikein ihana kesävierailun kohde, nyt syksyä kohden mentäessä haaveilen jo Porvoon joulumarkkinoista ja uudesta vierailusta Teehuoneelle joulutunnelmissa.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie