Yhden astian makaronilaatikko ja muita tammikuun ruokia

 Etätöissä edelleen ja kun talouden suhteen on tarkoitus hiukan vielä kiristää viime vuodesta, niin tammikuussa on tullut leivottua ja laitettua hyvin perusruokaa.
 
Yhden astian makaronilaatikko

Yhden astian makaronilaatikko ei tosissaan aiheuta tiskiä kuin yhden astian verran ja on makuuni mukavan pehmeä ja löysä makaronilaatikko. En nimittäin tykkää munamaidosta vaan teen makaronilaatikon joko pelkkään kauramaitoon tai näin vielä helpommin lihaliemeen.
 
Yhden astian makaronilaatikko tehdään teräskattilaan, jossa ei ole muoviosia eli se kestää uunin. 
 
-400g jauhelihaa tai vastaava määrä soijarouhetta
-1l vettä
- 1-2  lihaliemikuutiota
-400g pastaa, itse käytän sekalaisia pussinjämiä
-mausteita
-korppujauhoa
 
Paista jauheliha pienessä öljytilkassa kattilan pohjalla, mausta makusi mukaan ja kaada päälle vesi. Lihaliemikuutio on aika suolaista, itse käytän kaksi mutta monen makuun voi olla liian suolainen. Mutta se sekaan kun vesi kiehuu, anna kuutioiden liueta ja sekoita. Heitä pastat sekaan ja kattila uuniin. Pastaa ei siis tarvitse enää keittää. 

Uunissa 200 astetta, n. 45 minuuttia. Kun nesteen pinta on vajunut kattilassa niin, että pasta ei enää peity kokonaan, heitä pinnalle korppujauhoa.
 

Muita ruokia tammikuussa ovat olleet mm. tortillat (yllä), pannupizza (alla ilman täytteitä, ensi kerralla tiedän jakaa kahteen pienempään pizzaan), riisi-maissi-jauhelihamössö, riisi ja broileri ja kinkku-salamikiusaus.

 
Nyt kun listaa, niin huomaan itsekin, että aika lihapainotteista. Salaateille on ollut liian kylmä ja toisaalta kun tilasin ostokset kotiin, niin on pitänyt syödä siinä järjestyksessä kuin tarvikkeiden päiväys on ollut. Pizza nyt oli tonnikalaa mutta muuten kalat on pakkasessa odottamassa.
 

Leivottua on tullut todella paljon, pellillinen tiikerikakkua ja pellillinen puolukkarahkapiirakkaa. Pariin otteeseen ryynirieskaa ja kertaalleen iso satsi perunarieskoja.


Kertaalleen tein myös suklaakiisselin kun maito oli menossa vanhaksi.

Tammikuu ei ole ihan loppu vielä ja edessä on toimistopäiviä, joiden jälkeen on vielä menoa, eli en lähde omilla eväillä. Mutta muuten ei ole tullut käytyä ulkona syömässä. Sinällään siis sääli yrittäjien kannalta mutta nyt on tuntunut kivalta laitella itse.

Mitä teillä on syöty tammikuussa?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie