maanantai 19. helmikuuta 2018

20 Kysymystä - Millainen Bloggaaja Olet?

Linda kehitteli hauskan kysymyshaasteen bloggaajille ja ajattelin vastailla näihin kysymyksiin esseenkirjoituksen lomassa. Lindan aloituksen ja vastaukset löydät täältä, jos et ole jo kurkannut.1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
-Kosmetiikkakokoelmani oli paisunut niin valtavaksi epäterveen shoppailukäyttäytymisen vuoksi, että aloin kirjoittaa saadakseni jonkinlaisen oikeutuksen pyöritellä kosmetiikkaa joka nurkassa.2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
-Aloitin 2016 tammikuun alusta.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
-Blogi on vähän sekamelska kosmetiikkaa, terveyttä ja asioita joista jotka ärsyttävät, lähinnä naisten asemaa ja seksuaalioikeuksia koskeva keskustelu.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
-Silloin kun jaksan ja ehdin, välillä joka päivä mutta pisimmillään on ollut kolmen kuukauden tauko kun en vaan jaksanut.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
-Kuvat aina ensin, ihan yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta, mutta ne on yleensä jotain muuta kuin kosmetiikkaa koskevia postauksia.

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
-Paljon tulee muiden blogeista ja kosmetiikkafirmojen mainoksista mutta myös koulusta tai somesta.
7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
-Kirjoittelen ihan ympäri vuorokauden riippuen työvuoroista, tehokkain olen kuitenkin aamulla ennen aamupalaa.8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
-Vaihtelee hirveästi, yritän saada kuvattua parin postauksen kuvat yhdellä kertaa jos vain aika ja valo riittää, mutta joskus viikon taukoja ja joskus joka päivä.

9. Luetko muiden blogeja? Minkätyylisiä?
-Kosmetiikkablogeja eniten, sitten jonkin verran perheblogeja vaikka olen siis lapseton sinkku. Muutamaa liikunta- ja terveysblogia seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti ja paria feministiblogia.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
-Yleinen luettavuus eli riittävän iso teksti ja lyhyet kappaleet. Hyvät aiheet ja se, että itsellä on jotain sanottavaa aiheeseen saavat seuraamaan.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
-Saa purkaa yleistä ärsyyntymistä (etenkin naistenoikeuspostauksissa), kokemusten jakaminen muiden kanssa ja se kun löytää muitakin, jotka ovat yhtä innoissaan kosmetiikasta.
12. Entä kolme huonointa asiaa?
-Kuvaaminen talvella yksiössä, se ettei ehdi panostamaan niin paljon kuin haluaisi ja rahanmeno, kun itse ostaa kaiken kosmetiikan.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
-Olen, yritän vastata mutta ihan kaikkiin ei tule vastattua kun tuntuu etten keksi mitään järkevää sanottavaa, sori kommentoijat.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?
-Insta löytyy @kosoliina ja FB-sivut Pinkkiä piiperrystä. Insta on osin blogia, osin omaa muuta elämää ja nimi tulee siitä kun aikoinaan isosena ollessa riparilaiset väänsivät nimeni kosoliinaksi.
  
15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
-Yksi tai kaksi saattaa olla mutta yleensä kirjoitan kerralla loppuun ja joko julkaisen tai ajastan jos en pääse koneelle julkaisemaan.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
-Aika lailla kaikki tietävät koska linkkailen omaankin Fb-profiiliini blogin juttuja. Isä tosin ei hirveästi arvosta hommaa koska kuulema vaan rumat meikkaa.


17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
-En, kaiken blogissa näkyvän kosmetiikan olen ostanut itse. En ole edes varma haluaisinko kosmetiikkaa blogin kautta, kirjoja olisi kyllä ihan kiva saada.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
-Siinä vaiheessa kun alotin blogia ja menin Bloggeriin, löysin sieltä joskus aikoinaan perustetun blogin nimeltä Pinkkiä piiperrystä johon en ollut kirjoittanut ikinä mitään. Ajattelin ottaa sen hyötykäyttöön kun en sillä hetkellä muutakaan keksinyt.  Pinkkiä piiperrystä ei siis ole ensimmäinen blogini, kirjoitin myös vaihtoblogia aikoinaan. Kaivelin sen äsken esiin ja se löytyy täältä. Tarina oman nimen takana on monimutkaisempi kuin blogin, kirjoitan kuitenkin Evenä blogia, vaikka itse asiassa blogin ulkopuolella vain perhe käyttää sitä nimeä.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
-Haluaisin käyttää enemmän aikaa blogiin ja opetella kuvaamaan paremmin. Välillä mietin jo lopettamista kun tuntuu, että aika ei riitä.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
- Panosta blogisi kuviin ja teksteihin - hyvälaatuiset kuvat ja mielenkiintoiset tekstit herättävät ihmisten kiinnostuksen. Lue ja kommentoi muiden blogeja - tällä tavalla saat helposti kävijöitä ja lukijoita myös omaan blogiisi. Kirjoita juuri siitä, mistä itse haluat - silloin postauksistasi välittyy aito kiinnostus aihetta kohtan. Tämän kohdan kopion suoraan Lindalta, koska en olisi osannut paremmin sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti