Tervettä tammikuuta

Sosiaalisen median perusteella kohtalaisen monella vuosi alkoi perinteiseen tapaan krapulassa, flunssassa, vatsataudissa tai mukavassa yhdistelmässä näitä. Tammikuuhun kuuluvat perinteisesti niin tipaton, herkuton, vegaanihaaste, jono kuntosalilaitteisiin kuin naisten lehtien kesäksi kuntoon startti. Lempeänä vastaiskuna muutaman viikon kestävälle paniikki kinkunsulatukselle Pinkkiä piiperrystä pyrkii tammikuun ajan keskittymään lempeämpään, koko vuoden kestävään hyvinvointiin. Mukaan saadaan toivon mukaan terveysalan vierakyniä. Postaustahtia en takaa, sen verran pitää itselleen olla lempeä, että kolmivuorotyön ja opiskelun ohessa ei enää itseään sido ylimääräisiin pakkoihin.



Ensimmäisenä lempeänä liikunnan lisäämisen muotona esittelen Mielenterveyden keskusliiton Askeleita Arkeen -kalenterin, joka mielenterveyskuntoutujille suunniteltu, mutta kaikkien vapaassa käytössä. Liikunnalla on positiivinen vaikutus mielenterveyteen, mutta siinä vaiheessa kun sängystä nouseminen aamulla on liian rankkaa, on naisten lehtien uber-turbo-kolmessa viikossa kuntoon jumppa ihan liikaa.

Muistanette vielä muutama vuosi sitten jauhetun 10000 askelta päivässä. Oikeasti tutkimuksissa vissiinkin todettiin, että se määrä olisi lähempänä 13000 mutta koko huuto on mennyt muodista, koska ihmisten keskimääräinen askelmäärä on nykyään jossain 7000 paikkeilla ja isolle osalle se kymppitonni tuntuu arjessa liian vaikealta saavuttaa.

Askelmittarit vaihtuivat aktiivisuusmittareihin ja kriitikot sanovat niistä, että nyt unohtui se 10min kerrallaan liikkuminen kun mittari ynnää kaikki kolmenkymmenen sekunnin heilumisetkin. Pääpointti nyt kuitenkin on se, että liikkua pitää. Toki kunnon kohoamiseen tarvitaan sitä pidempikestoista liikuntaa, mutta joka kerta kun pylly nousee penkistä tai kroppa aamulla sängystä, ollaan jo plussan puolella.

Lisätietoa hankkeesta löytyy täältä.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie