Sallivaa syömistä - testissä karkkiuutuudet


Talven karkkiuutuuksia tuntui tulevan kauppaan hirveästi ja valitsin testailtavaksi ne, joiden arvelin itseäni eniten miellyttävän. Malacolta oli näköjään tullut uusia hedelmä- ja salmiakkipusseja, mutta ne eivät houkuttaneet yhtään. Olen itse asiassa harvinaisen nirso myös karkkien suhteen, vääränlainen koostumus pilaa fiiliksen heti.

Ravitsemussuositusten mukaan makeiset ovat se pyramidin huippu, jota pitäisi tulla vähän, jos ollenkaan. Toisaalta terveeseen syömiseen kuuluu salliva syöminen, jossa mikään ruoka-aine ei ole kielletty, kunhan määrät ovat kohtuullisia.


Ensimmäinen maisteltava oli Pandan lakupala mansikka (250g) jossa on kahta makua, mansikkaa ja mansikkatäytettä. Mansikkatäyte taitaa olla tuttu jostain aikaisemmasta sekoituksesta ja sitä saa irttareinakin. Etenkin tuoreena mansikkalaku on todella hyvää, pehmeää ja mansikkaista, toki hiukan keinotekoisen makuista vaikka mansikkapyrettä sisältääkin. Annan tälle 4+ asteikoilla 1-5 ja puuttuvat pisteet otan sen vuoksi, että olisin kaivannut sekaan vielä jonkin muun maun, vaikka ihan perinteisen mustan lakun.


Toinen uutuus on Omar mokkapala, jota myydään 220 gramman pussissa. Alkuun heti miinus omarin paketoinnin muutoksesta, huononäppisten on vaikeampi saada auki.



Tykkään mokkapaloista ja siitä kuorrutteesta, mille näiden piti maistua, mutta omassa suussa maistuvat kyllä pelkälle kahville. Söin yhden ja vein muut työkavereille. Itse sanon arvosanaksi 2 ja työkaverit ei paha.



Pandan suklaarusinat ovat aina olleet makuuni ja suklaarusinasuklaan suhteen pelkäsin, että voi olla totaalifloppi.


Inhoan muuten sitäkin kun Panda meni muuttamaan rivit kolmipalaisista nelipalaisiksi. Muissa mauissa yksi pala on ollut liian vähän ja kaksi liikaa, mutta tässä yksi on juuri sopiva. Rusinoita on harvakseltaan, ensimmäisessä rivissä ei tainnut olla yhtään, mutta juuri sopivasti antamaan makua ja rakennetta. Ei kuitenkaan aiheuta mitään suuria tunteenpurkauksia, joten arvosanaksi 3.



Pätkislevy (99g) on ollut ehkä hypetetyin uutuus tänä talvena ja siihen nähden petyin. Perinteinen pikkupatukka on maultaan ja rakenteeltaan edelleen se ykkönen.


Mielestäni Pätkis on suklaalevynä vähän mitäänsanomaton ja saa arvosanaksi 3-. Fazerina levy menee ehdottomasti paljon edelle ja tämä oli kuin mikä tahansa minttusuklaalevy.

Toisaalta etenkin minttusuklaan suhteen olen nirso, mikään ei ole vielä ylittänyt sitä 90-luvun lopun viisipalaista Fazerin minttukrokanttipatukkaa, jota syötiin souturetkellä mummon ja ukin kanssa. Fazer meni sitten pilaamaan patukat muuttamalla palojen muotoa ja vaihtamalla folio-paperipakkauksesta muovipötköön.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie