keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Tammikuun luetut

Tammikuussa tuli luettua paljon vähemmän kuin joulukuussa ja enemmän kevyempää vastapainona koulukirjoille.

Tess Gerritsenin Vaarallinen suojelija on kevyempää, Harlequin- Gerritseniä mutta kyllä tämänkin parissa aika meni.
Harlequinin lääkäriromaaneissa hauskinta on bongailla mokia ja omituisuuksia. Kuninkaallinen rakkaustarina veti kyllä pohjat tässä kun tarinaan oli keksitty kaksi kuvitteellista eurooppalaista valtiota joiden kuninkaalliset olivatkin töissä amerikkalaisessa sairaalassa. Kummasti hahmojen nimetkin olivat aika kaukana kuvitteellisten maiden sijainnista Itä-Euroopassa.

Kyseessä on toki lääkäriromaani ja lääkärit tunnetusti pariutuvat keskenään mutta kummasti sairaalat pyörivät ilman hoitajia ja laikkareita. Mutta toki jos joku komea, rikas prinssi haluaa tulla meille sisätautilääkäriksi niin heti palkataan kun kielitaito rittää tänne savonmualle.


Luen edelleen nuortenkirjoja ja Rick Riordan on mielestäni fantasian parhaimmistoa tällä hetkellä. Tykkään siitä, että kirjoissa on mukana historiaa edes fantasian tasolla. Itsellänihän ei ole mitään hajua sotapäivistä tai marssireiteistä, mutta yleiskuva aikakausista on melko hyvä juuri historiafantasioiden vuoksi. Vaiennut oraakkeli aloittaa uuden sarjan, joka tosin liittyy pariin aikaisempaan sarjaan.
Taas hömppää lääkäriromaania. Kun toivo palaa sentään nostaa esille amerikkalaisten sotilaiden traumoja, joskin vähän erikoisesti. Muissa triplan kirjoissa ei sitten oikeastaan pointtia ollutkaan. Paitsi se, että jos mies kohtelee niin kuin kirjassa kohtelee niin et sinä sen kanssa naimisiin mene vaan rähjäät ihan kunnolla.
Sydänyön olin jossain vaiheessa lukenutkin jo mutta etenkin Revontulet oli hyvä tässä yhteispainoksessa. Se sijoittuu Alaskaan ja kirja on maalaisjärkisempi dekkari kuin moni muu. Ei New Orleansiin sijoittuva Sydänyökään huono ole mutta tämän kummitusjutun muistin.
Ihanaa mutta vaarallista meinasi jo ahdistaakin kun en jaksaisi vapaa-ajalla kummallisia luontaishoitoja mutta ihan ok lopulta oli. Nämä olivat juuri niitä, joita luin yhden illassa unta odotellessa.


Helmikuussa voi olla vielä vähemmän luettuja kun on pari tiiliskiveä työn alla. Ehditkö lukemaan tammikuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti