Uusi syysprojekti

Ilmoittauduin syksyn alkuun kuntosalillani alkavaan painonhallintaryhmään. Oma syömiseni ja suhteeni kehooni on pitkään ollut pahasti vinksallaan, mutta nyt tuntui olevan sopiva aika lähteä rauhallisesti ja lempeästi takaisin liikunnan pariin ja miettiä syömisiäni tarkemmin.

Kävimme ensimmäisellä kerralla Inbody-mittauksissa, joka antoi itse asiassa positiivisen yllätyksen. Lukemat eivät olleet puoleentoista vuoteen muuttuneet lainkaan mikä on painonhallinnassa ihmeen hyvin, kun liikuntaa ei käytännössä ole viimeiseen vuoteen harrastanut, eikä syömisiään katsonut ollenkaan. Olin vielä flunssainenkin mittauksessa ja vaikka kuvittelin, että räkää olisi päässä ollut ainakin se puoli litraa, ei vaalla näkynyt lisäystä.

Inbodyssa sekä painoa, että rasvaa oli reilusti enemmän kuin suositeltavaa olisi, mutta myös lihasmassa on normaalia suurempi. Inbody toimii nimenomaan kehonkoostumuksen muutosten seurannassa painonhallinnan tukena ja 12 viikkoisen ryhmän aikana toistetaan Inbody vielä kahdesti.

Ensimmäisellä viikolla ei vielä saatu ruokailuun ohjeita mutta saimme neljän ensimmäisen viikon liikuntaohjelman. Liikuntaa aloitellaan hyvin rauhallisesti aerobisella liikunnalla ja kevyellä lihaskuntoharjoittelulla, toki enemmänkin saa tehdä kuulema jos haluaa. Etenkin kun aloittaa flunssaisena, on ihana kun sain rauhassa parannella vielä tämän viikon ja tehdä vain kevyitä harjoitteita. Joskus olen aloittanut FitFarmin ohjeilla flunssassa ja se homma ei lähtenyt alkuunsakaan toimimaan.

Tyylilleni uskollisesti aloitin painonhallinnan mättämällä suuhuni kaiken mitä irti sain ryhmän ensimmäistä kokoontumista seuranneena iltana. Inbodyn vuoksi olin nimittäin syömättä koululounaasta mittaukseen asti ja sitten illalla vähän kesti ja ruokaväli venyi melkein 7 tuntiseksi. Koulussa olin vielä syönyt kasvisbuffetista vähäproteiinisen kasvislounaan, joka vaikka oli hyvä, ei riittänyt aamupalan kanssa paikkaamaan. Olin jo illalla todella nälkäinen ja kävin ylikierroksilla ja heräsinkin sitten migreenin kanssa aamulla. Kipulääke hoiti päänsäryn parissa tunnissa pois mutta haukottelin käytännössä koko loppupäivän ja olin jatkuvasti nälkäinen vaikka mitä söin.

Toisella viikolla saimme ruokavalion, jota jokainen muokkaa yksilöllisesti. Omalla kohdallani sain lisätä suunnitelmaan kaloreita, koska muuten olisin vetänyt niin miinuksilla, etten olisi päässyt sängystä ylös. En myöskään noudata ohjelmaa täysin ihan taloudellisista ja käytännön syistä, opiskelijalla ei ole varaa jättää syömättä sitä, mitä kaapissa jo on ja joudun olemaan aika paljon reissun päällä muiden suunnitellessa ruokailut. Vaikka päivisin on syönyt määrällisestikin ihan hyvin, muutaman kerran olen aamuyöstä herännyt nälkään.

Kroppa selkeästi reagoi, tai ainakin pää, sillä heti kun yksikin välipala jää pois, saan migreeniä edeltävän inhan olon. Myös liikunta tuntuu kropassa, kävimme kotijumppaohjelmaa läpi ja se tuntuu lähinnä lantion luissa ja polvissa kun kovin tehokkaasti ei koko kroppaa pysty seisaallaan tekemään. Kävin vielä jumppaamisen jälkeen tekemässä salilla oman pyhän kolminaisuuteni eli maastavedon suorin jaloin, yläselkäsoudun ja viparit. Nämä kolme liikettä riittävät pitämään iskiaksen ja niskajumin poissa mutta koska edellisestä kerrasta oli aivan liian pitkä aika, on kroppa ollut aika jumi ja tukkoinen sen jälkeen.

Toisella viikolla liikuntaa tuli harrastettua niin paljon, että seurauksena oli hiertymiä epämiellyttävissä paikoissa. Reissussa ruokarytmi oli hyvä ja ruoka laadullisesti hyvää, toki herkkujakin kuului ruokailuun. Painoa ei ole vielä tippunut yhtään, mutta olen ihan tyytyväinen jo siihen, että liikuntaa on tullut lisättyä ja herkuttelua vähennettyä.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie