Suurin pettymys Suomi 2019

Kuva Unsplash

Suurin pudottaja Suomi on mielestäni ollut farssi niin terveyden ammattilaisen kuin tv:n ahmijan näkökulmasta. Konsepti on jo itsessään ajastaan jäljessä, painonpudotuksessa ja hallinnassa ei enää aikoihin ole suositeltu nopeaa äkkipudotusta, koska se ei yksinkertaisesti ole kestävä ratkaisu. Kisaajien rajaaminen julkkiksiin, jotka temppuilevat mitä huvittaa, ja joista iltapäivälehdet repivät klikkiotsikoita joka sanasta, oli mielestäni hölmö veto. Osa ei ole ollenkaan tosissaan painonpudotuksen kanssa ja osa on sen verran pieniä jo kisan alussa, että kisaaminen on mahdotonta. Toki painonpudotuksen tavoitteen nyt muutenkaan ei tulisi olla kisaaminen.

Jannia ja Akia käy välillä sääliksi. Valmentajina varmasti haluaisivat tehdä parhaansa mutta konsepti ja käsikirjoitetun oloiset tapahtumat eivät oikein vaikuta antavan siihen mahdollisuutta. Jos Suurinta pudottajaa vielä Suomessa koskaan tehdään, vakavasti toivon, että ei, niin voi olla vaikea löytää kokenutta ja koulutettua traineria enää lähtemään tuohon hommaan mukaan. Olet mitä syöt- ohjelman kanssahan kävi niin, että formaatti ja koulutettujen ravitsemusterapeuttien ammattietiikka alkoivat olla vastakkain. Mielestäni Suurin on ajoittain yhtä paha meidän liikunta-alan ihmisten etiikalle.

Koska kyseessä on käsikirjotettu tiukkaan formaattiin perustuva ohjelma, en ala kritisoimaan trainereiden tekemiä ravitsemusohjeita ja treenejä, kun en ole niitä nähnyt kokonaisuutena. Se, että Aki suunnitteli ruokavalion, jonka tiesi aiheuttavan päänsärkyjä, pisti kyllä korvaan, mutta kun en tiedä oliko kyse kahvin poisjättämisestä, sokeripäänsärystä vai aivan liian vähillä kaloreilla pelaamisesta niin annan olla. Lääkäreitä oli kivasti mukana alkujaksossa kun kilpailijoiden mittaustuloksia käyttiin läpi mutta olisin toivonut ravitsemusterapeuttien olevan myös mukana. Akilla on pt-tutkinto ja Jannilla liikuntaneuvojan tutkinto mutta en pidä niitä ihan riittävänä suunnittelemaan kaiken huomioivaa ruokavaliota etenkin näin pikapudotuksessa. Kolmosjakson ruokaosiossa puhuivat kyllä ihan asiaa siitä, että elimistö tarvitsee painoa pudottaessakin monipuolista ruokaa.Yleensäkin ravitsemus- ja liikuntaohjauksessa voi pitää perussääntönä, että perusterveitä ihmisiä voi ohjata kuka vaan, mutta sairaita tai muuten erikoistapauksia ohjatessa pitäisi olla korkeakoulutettu asiantuntija ja tälläinen kilpailu, jossa on tavoitteena pudottaa mahdollisimman paljon mahdollisimman nopeasti on mielestäni laskettavissa erikoistapaukseksi. Tämä nyt tietysti on vaan koulutetun asiantuntijan mielipide. Jokaisella trainerilla ja ruokavalion tekijällä on tietenkin jonkinlainen vastuu, mutta vain laillistetuilla terveydenhuollon henkilöillä on oikeasti vastuuta tekemistään ohjelmista.

Mulla on myös yleisesti suurinta pudottajaa koskien muutama ihmetyksen aihe:

-nopeasti paljon painoa pudotettaessa kihtikohtaukset ovat yleisiä. Miten en ole mielestäni yhtään kihtikohtausta nähnyt vaikka olen jenkkiversiotakin aika monta kautta katsonut?

-mihin se roikkuva nahka on piilotettu etenkin niissä finaalijaksoissa? Jenkeissä on päällä vain urheilutoppi ja sortsit tai pelkkä toppi ja sitä nahkaa on pakko olla edes osalla.

-Suomi versiossa ihmettelin sitä miten vähän treenejä trainereiden kanssa näytettiin. Ainoastaan last change treeni näytti olevan ohjattua ja sekin punaisilla lähinnä pelleilyä. Treenin pitääkin olla hauskaa mutta kyllä sitä silloin kun tehdään, tehdään kunnolla.

Nykyisin katson suurimman pudottajan nopeasti kelaillen, koska katsominen on kärsimystä, joten jos ihan pielessä olin jostakin ohjelmassa nähdystä niin hihkaiskaa.

Mitä olette olleet mieltä Suurimmasta pudottajasta? Oletteko edes seuranneet?

Päivitetty 11.6.2020


Kommentit

  1. En katsoisi ohjelmaa, jonka katsominen on kärsimystä, edes nopeasti kelaillen. Onhan sitä muutakin katsottavaa ja parempaa tekemistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan se vähän hölmöntuntuista, tykkään kuitenkin olla edes vähän kärryillä tapahtumista kun tulee aika paljon keskusteltua ohjelmasta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie