Kevätkuulumisia


Työmatka joulusijaisena


Kotimatka kesätöiden alkaessa. Toivon mukaan edes kesätöiden loppuessa elokuussa, olisi hiukan vähemmän lunta. Toissapäiväinen lumimyrsky pyrytti lunta ihan kunnolla, mutta nyt paistaa taas aurinko ja ensi viikolle lupailtiin lämmintä.

Aloitin siis työt toissapäivänä ja nyt olen jo vapaalla, vuorotyön ihanuuksia. Kropassa huomasi kyllä, että on ollut poissa pari kuukautta. Eilinen reilun yhdeksän tunnin vuoro tuntui aikamoisena kiristyksenä takareisissä ja kun kymmenen aikaan illalla pääsin kotiin, meni seuraava puoli tuntia siinä että jaksoin nostaa takamuksen tuolista suihkun puolelle.

Mulla on pitkästä aikaa todella hyvin itselleni sopiva työvuorolista ja ajattelin sunnuntai-iltana aloittaa neljän kuukauden työurakan rauhoittumalla ajoissa nukkumaan. Seinänaapuri piti sitten bileitä aamuyhteen niin puoli kuudelta herääminen ei ollut ihan yhtä virkeää kuin olin ajatellut.

Töiden aloittamisen vuoksi en oikeastaan viettänyt pääsiäistä. Olin kotona ja tein kouluhommia ja pesin pyykkiä. Pääsiäissuklaat olin syönyt jo lauantaina ja lampaan sijaan söin kinkkukiusausta koko viikonlopun ja alkuviikon.

Kouluhommista en vielä pääse eroon vaikka kesätyöt alkoivatkin. Nykyisiä kursseja on vielä kolmen esseen verran tekemättä ja viimeinen kurssi itse asiassa vasta alkaa ensi viikolla, eli kesäkuun alkuun asti on kouluhommia tiedossa. Kesäkurssitkin houkuttelivat, mutta päätin kerrankin yrittää relata kesän.

Muut alkavat pikkuhiljaa odottaa kesälomaa, aikaisimmillahan ainakin osa lomasta on jo ensi kuussa. Itse odottelen sitä, että töihin voisi lähteä ilman talvitakkia (josta hajoaa vetoketju ja joku lähipäivä lähden ilman takkia vaikka ei tarkenisikaan), lukion luokkakokousta ja pedagogisten opintojen soveltuvuuskoetta (ja tietysti hyväksymistä opintoihin). Kesälle ei ole suurempia suunnitelmia, juhannuksen oletan olevani töissä kuten aina. Loppujen viisureiden poiston sentään varasin elokuun loppuun ja Linnanmäelle haluaisin ennen sitä.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie