lauantai 21. huhtikuuta 2018

Allergisoimaton deodorantti?


Tai siis antiperspirantti. Allergisoidun parisen vuotta sitten liian voimakkaasta dödöstä ja sen jälkeen en ole pystynyt jatkuvassa käytössä pitämään muita kuin kristallidödöjä. Etenkin matkoilla ne ovat hiukan hankalia kun aina ei ole vettä lähettyvillä kun haluaisi dödä käyttää. Lyhyillä reissuilla Rexonan roll-onia pystyi käyttämään, mutta noi viiden päivän kohdalla alkoivat kainalot kutista. Nyt olen jo muutaman viikon käyttänyt kutisematta Dermosilin sensitive deo roll-onia  ja toivon mukaan pystyn jatkossakin käyttämään.


Sensitive deo roll-on on tehty yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa, eikä sisällä hajusteita, alkoholia, väri- tai säilöntäaineita. Roll-onin teho perustuu alumiinisuoloihin, joten jos etsit alumiinitonta dödöä, niin tämä ei ole juttusi, mutta allergikolle voi hyvinkin olla. Antiperspirantithan tosin kyllä pääsääntöisesti sisältävät alumiinia, joten alumiinittoman haluaja joutuu vaihtamaan deodoranttiin.

Alumiinia käsittääkseni edelleen vältellään lähinnä sen uskotusti aiheuttaman syöpäriskin vuoksi. Tutkimustuloksia, jotka osoittaisivat alumiinideodoranttien ja rintasyövän yhteyden ei ole, joten itse olen huolestuneempi monesta muusta ympäristömme kemikaalista. 


INCI näkyy ylläolevassa kuvassa. Tämä sisältää myös aloe veraa. Kommentit Dermosilin nettikaupassa ovat hyvin puolesta tai vastaan. Osa on saanut tästäkin kutinaa mutta totuushan on, että mikään allergiatunnus tai INCI ei koskaan takaa, että tuote ei ärsyttäisi tai allergisoisi, koska ihmiset ovat yksilöitä ja nykyaikana on mahdollista olla allerginen tai herkistynyt mille tahansa. Toisaalta kun hintaa on 2,90€ niin en pidä pahana kokeilla vaikka lopulta tuote ei sopisikaan. Ainakin tällä hetkellä sopii minulle.

Onko kokemusta tästä tai muista Dermosilin dödöistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti