Vaatteet pois! +arvonnan voittaja

Vuodenvaihde juhlakausineen on toisaalta hyvin hämmentävää aikaa. Halutaan bilettää pikkujouluissa kavereiden kanssa, rauhoittua syksyn kiireistä, olla läheisten kanssa ja suunnitella kaikkea uutta uudelle vuodelle. Samaan aikaan pyöritään vaatteiden, itsen ja toisten arvosteluissa se pari kuukautta.Vanhojen tanssi - mekko, käyttökertoja 1


Koko hommahan alkaa naistenlehtien vinkeistä mikä on tänä vuonna pikkujouluissa in ja miten kukin on kännimöhläillyt firman pikkujouluissa. Marraskuun Cosmo hehkuttaa kuinka teet täydellisen juhlameikin ja -hiukset helposti ja tutkii kuink suomalaiset pettävät ja valehtelevat. Fit käskee lopettamaan itsensä haukkumisen ja suosittaa sokerittomuutta. Yritäppä siinä sitten näyttää hehkeältä glitterpallolta työpaikan pikkujouluissa pikkuhuppelissa sokerittomalla ruokavaliolla (joulukonvehteja kun ei lasketa) ja kertoa itsellesi näyttäväsi hyvältä.

YO-mekko, käyttökertoja ehkä 2


Joulukuu koittaa ja ensimmäiseen viikkoon ei muuta puhutakaan (ainakaan mediassa) kuin kuka nyt pukee mitäkin linnanjuhliin ja juhlien jälkeen, miltä kukakin näytti siinä laahuksessa jonka päälle jokainen käveli ja jossa oli mahdotonta käydä vessassa. Äänestetään toppeja ja floppeja ja paheksutaan niitä jotka rikkoivat etiketin. Ennen juhlia pelätään, että jollain toisellakin on samanlainen mekko kun rahat ei riittänyt yksilöllisen avaruusnöyhdästä tehdyn puvun teettämiseen. Kukaan ei muista että 99% miehistä on pukeutunut keskenään samanlaiseen asuun.

Itse ommeltu Halloween mekko, käyttökertoja 1


Pikkuveljeni osti itselleen frakin, koska pitää sitä sijoituksena. 3,8 käyttökertaa maksaa frakin vuokraukset takaisin. Kun laskee hintoja naisten puvuille, maksat puvusta ja asusteista vähintäänkin useampia satasia, toiset menee vielä kohtuu helposti kampaajalle ja meikkiin. Ja montako kertaa pukua käytät? Voihan sen toki myydä käytön jälkeen (tosin lähipiiriin ei kehtaa kun vastaanhan se tulisi) tai tuunata ensi vuodelle. Muut eivät sitä ehkä huomaa mutta ainakin jos uudestaan linnaan pääset, niin tv:ssä kerrotaan ettet uutta ostanut. Kuinka tumma puku tai frakki voi olla miehelle sijoitus, mutta sosiaaliset paineet vaativat naisilta aina uutta asua?

Tykkään toki itsekin uusista vaatteista ja laittautumisesta, mutta olen sitä mieltä että jos kansanedustajana linnanjuhliin tie joskus käy, niin yksi mekko per kausi saa riittää. Seotkoon media sitten siitä kun Kososen akka ei osaa pyörittää kansakunnan taloutta ja rikkoo etikettiä tai lähinnä ei jaksa huvittaa koko kansakuntaa sillä uudella avaruusnöyhtäpuvulla kun on ollut liian kiire valiokuntien kanssa.


Mekko käyttökertoja 1 tahi 2


Jouluksi Suomi hiljenee ja viettää aikaansa joko pyjamassa tai Suomi-joulun uutuudessa Ugly Christmas Sweaterissa. Ja puoli kansakuntaa flunssassa, krapulassa tai ylensyöneenä katsellen amerikkalaisia jouluelokuvia, joissa joulu on aina valkoinen ja ihmiset niin seksikkäitä niissä rumissa villapaidoissaan. Joulunahan on lupa syödä ja relata, ensi vuonna sitten ryhdistäytytään oikein kunnolla ja aloitetaan karppaus, kaalikeitto ja zone yhtäaikaa superzumban, katossa käsillä seisomisen ja jäänallauinnin kanssa.

Ankka


Tapaninpäivänä kun alet virallisesti alkavat, runebergin tortut tulevat myyntiin ja ensimmäiset lehdet alkavat ohjeistaa timmiin takamukseen, on aika selvittää mikä on in. Ei ainakaan se alennusmyynnistä ostamasi ryysy, Iltalehti huutaa. Unohda vanhan vuoden hirvitykset, koko vuoden muotihan oli hirveää. 2017 uusinta uutta on tuo ja tämä, nyt pitää olla sitä ja tätä.

Tammikuun Fitin pääotsikkona Uusi alku! Cosmo muistelee vielä vanhaa vuotta Supernaisten esittelyllä ja Liikunta & tiede pohtii lasten liikkumisen hintaa. Hakkarainen vetoaa ettei kansanedustajana tuntenut lakeja ja Kaarina Suonperä järkyttyy Club La Perséestä. Onneksi tulivat kovat pakkaset ja some ja media täyttyi meistä toppatakkitädeistä, jotka kauhulla katsoivat nuorison paljaita nilkkoja, pipottomia päitä ja päättömiä kommentteja talvipukeutumisesta,  itse kymmeniin kalsareihin pukeutuneena kommandopipon raoista kurkistellen.

Jokaiselle ihmiselle on paikkansa ja varmasti mediallekin, mutta voitaneen kyseenalaistaa onko kaarina Suonperä oikea ihminen kommentoimaan Uuden musiikin kilpailua, Hakkarainen päättämään uusista lakiehdotuksista ja media määrittelemään sitä mitä olemme, puemme ja haluamme.

Joutsen


Hiukan sekavaa tekstiä, mutta ehkä joku honas mitä olin ajatellu :D Jos ette honannu, niin käyttäkää ainakin juhlamekkojanne useamman kerran. Joutsen ja ankkakin mahtuu samaan lampeen samanlaisissa puvuissa vuodesta toiseen.

Synttäriarvonnan luomiväripaletin voitti Mira ja palkinto lähtee postiin lähipäivinä. Kiitokset kaikille osallistujille. Paljon tuli erilaisia toiveita uuteen vuoteen, toivottavasti toiveet toteutuvat!


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Catrice DIY/WTF-joulukalenteri

Catrice DIY-joulukalenteri 2019