lauantai 28. tammikuuta 2017

Kohtu ja seitsemän älykääpiötä

En tykkää sotkea politiikkaa tänne blogin puolelle, etenkään henkilöpolitiikkaa, mutta tämän päiväinen aihe liittyy vahvasti terveyteen ja mulla tuppaa kiehumaan päässä tämän asian suhteen. Asialliset kommentit ovat hyvin tervetulleita, mutta muistattehan, että nämä ovat vain omia henkilökohtaisia mielipiteitäni.

Varmaan jokainen on jo nähnyt mediassa kuvan Trumpista, jöröstä, nuhanenästä ja kumppaneista kirjoittamassa alle aborttiohjauskieltoa USA:n rahoittamissa järjestöissä. Iltalehti uutisoi asiasta täällä. Päätös kieltää aborttiohjaus ja abortit on toki huono, mutta kyse ei ole pelkästään yhdestä huonosta päätöksestä. Kyse on siitä kuka päättää naisen vartalosta. Mielestäni on törkeää, että seitsemän länsimaalaista miestä päättävät paljon suuremman maailmanlaajuisen naisjoukon oikeuksista. Edellisen kerran kun pieni länsimaalaisten miesten joukko päätti naisten seksuaalisuudesta, naisten osaksi tuli maata lahnana ja ajatella isänmaata.

USA on jo aikaisemmin kieltänyt rahoittamiltaan järjestöiltä abortit perheensuunnittelumenetelmänä, mutta ei ole panostanut syihin aborttien takana. Köyhyys, ehkäisyn ja tiedon puute, lapsiavioliitot ja raiskaukset ovat niitä asioita, joihin pitäisi puuttua, ei abortit. Totta kai sitä toivoisi, ettei yhdenkään naisen tarvitsisi kokea ei haluttua raskautta ja aborttia, mutta todellisuus on se, että abortteja tehdään, oli se laillista tahi ei.

Lapsiäidin äitiyspakkaus. Kuva lainattu täältä.


Laittomat kotiabortit erilaisilla hengariviritelmillä, yrteillä ja myrkyillä voivat viedä naisen lisääntymiskyvyn tai hengen. Pahimmillaan aborttilainsäädäntö voi joissain maissa viedä tahtomattaan keskenmenon saaneen naisen vankilaan.

Facebookissa näin samaan Trumpin ja kumppaneiden kuvaan liitetyn tekstin, jossa todettiin, että seitsemän naista päättämässä miesten sukupuolielinten käytöstä on jotain, mitä ei tulla koskaan näkemään. Mutta jos seitsemän miestä voi päättää lähes koko maailman naisten lisääntymiselinten käytöstä, niin eikö maailmallinen naisia voisi päättää raiskaajien kastroinnista.

Toisten tekemisten ja tiedon saannin rajoittamisen sijaan, olisiko mitään ideaa luoda jokaiselle mahdollisuus päättää omasta elämästään, kehostaan ja seksuaalisuudestaan. Myös naisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti