Staycation Helsingissä

 Jo kolmatta kesää putkeen kävimme Helin kanssa staycationilla Helsingissä. Vuosien 2022 ja 2023 staycationit löydät klikkaamalla vuotta. Ja 2023 tekemisiä vielä toisenkin postauksen verran. Ollaan siis joka vuosi oltu Helsingissä ja aina on uutta tekemistä keksitty. Nyt tosin heitin vähän vitsillä, että ensi kerralla voitaisiin olla villejä ja mennä vaikka Espooseen.


Kaikki ei ihan uutta itselle ollut vaan pääsin vähän esittelemään Helille lempparipaikkojani mutta eipä ollut itsekään tullut pariin vuoteen niissä käytyä. Scandic Paasi oli sisältä itsellenikin uusi paikka. Perushyvä Scandic, toki jos kalliimman huoneen ottaa niin näköala on kivempi. Meidän ikkunasta näkyi Mäkkärin kaaret.
 

Olimme hotellilla vasta puoli seitsemän aikoihin, joten jatkoimme melkein suoraan syömään Meripaviljonkiin. Pääruuaksi ottamani vesimeloni-feta-salaatti oli niin valtava, että sitä ei kyllä jaksanut syödä kokonaan ja vaikka reilusti siitä söinkin, näytti kuin en olisi koskenutkaan. Alkuruuaksi Smörrebröd ja jälkkäriksi limettipiiras ja italianmarenkia.
 

Aamusta käytiin Hakaniemen Kauppahallissa, josta ostin uuden hatun ja hanskat. Halliin pitää pysähtyä joku päivä töiden jälkeen kun voi oikeasti ostaakin ruokia.


 Jatkoimme Eläintarhan lahden ympärikävelyllä ja päädyimme Kaisaniemeen Kasvitieteelliseen puutarhaan. Uusi jättilumme näytti olevan hyvällä kasvulla.


Jatkoimme välipysähdykselle Kampin Roundiin. Välissä oltiin pyöritty jo keskustassa hiukan ja ruokakaupasta haettu lisää juomista kuumaan päivään.


Sitten käytiin katsomassa mursua ja muita eläimiä Luonnontieteellisessä museossa.


Hauska miten luonnontieteellisessä kiinnittää aina vähän eri asioihin huomiota sen mukaan kenen kanssa on. Ja tietenkin sen mukaan mitä on juuri sattunut lukemaan. 
 

Päätimme 24 tunnin staycationin vielä ruokailuun Bistro Manussa. Hyvää oli. 

24 tuntiakin, etenkin kun käveltiin paljon museokävelyä, joka on se rankin laji jaloille, väsytti aika hyvin. Varmaan pitkä loma tietyllä tapaa olisi rennompi mutta kun vuorokaudessakin ehtii niin paljon. Ja vuorokauden mittaisia spurttilomia ehtii ottaa vuoden mittaan paljon useamman. Yksi on vielä tälle kesälomalle tiedossa ja sitten syksylle katselen jo hiljalleen jotain.

Tykkäätkö enemmän pitkistä reissuista vai yön-parin spurteista?




Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie