Staycation Hotel Haaga Central Parkissa

Meille on jo melkein perinteeksi muodostunut kaverini Helin kanssa ottaa kesällä Helsingistä hotelli yhdeksi yöksi ja turisteilla viikonloppu. Vaikka itse asun Helsingin ja Vantaan rajalla, on kuitenkin kiva lähteä hotelliin. 


Tällä kertaa valitsimme hotelliksi Hotel Haaga Central Parkin edullisen hinnan ja aktiviteettimahdollisuuksien vuoksi. Sää näytti sateiselta, joten uima-allas ja kuntosali olivat nyt varatessa plussaa. Toisaalta hotelli sijaitsee Keskuspuiston reunalla, ja jos sää olisi ollut parempi, olisimme voineet lähteä kävellen tai pyörillä ulos.

Olemme molemmat käyneet hotellissa aikoinaan Liikuntalääketieteen päivillä mutta emme majoittuneet siellä silloin. Huone oli ihan hyvän kokoinen ja siisti, vaikkakin siitä näki, etteivät pinnat ihan uusia olleet.

Hotelliin julkisilla kohtuu näppärästi. Kun matkatavaraa oli vain reppujen verran, oli lähijuna keskustasta Huopalahteen helpoin. Kävelyä oli yksinkertaista reittiä noin kilometri. Aseman ja hotellin väliin jää vähän kiertäen K-supermarket, josta haimme iltapalaeväät, sillä hotellin ravintola oli nyt kesällä kiinni.
 

Hotellin yhteydessä toimii kauneudenhoitopalveluita tarjoava Verso-opetushoitola, pyörävuokraamo ja Fit Haaga -kuntosali. Lauantai-illasta ja ukkosmyrskyistä johtuen valitsimme kuntosalin, joka on vapaasti hotelliasiakkaiden käytössä, mutta johon piti hakea erillinen avainkortti. Myös Fitin ryhmäliikuntoihin saa hotellin asukkaana osallistua, mutta niitä on tarjolla vain arkisin.


Salilla on Salterin laitteet ja hotellin kuntosaliksi sali on todella hyvä, mutta meidän noin 35 vuoden salikokemuksella, emme kumpikaan olisi liittyneet salin jäseniksi. Suurimpina puutteina oli vain yksi paikka vapaille painoille ja portaattomien säätöjen puute penkkipaikoilla. Mutta jos tekee laitepainotteisempaa treeniä, niin sali voi olla ihan riittävä.

Kurjasti porukka oli kyllä jättänyt painoja laitteisiin. Ei ole kiva aloittaa treeniä purkamalla sataa kiloa jalkaprässistä. Plussaa kyllä sitten siitä, että oli myös levypainolaitteita, eikä pelkästään pakkalaitteita.
 Ilmanvaihto salilla ei kostealla säällä ihan riittänyt ja ainakin mulla oli aivan järkyttävä hiki.Voi toki johtua osin myös vähän pitkäksi venyneestä salitauosta. Ainakin treeniä seurannut kolmen päivän jumi johtui siitä.

Kuntosalin pukuhuoneet jäivät meille vähän mysteeriksi, että käyttävätkö kuntosalin jäsenet saunan ja uima-altaan pukkaria, kun me vaihdoimme salikamppeet huoneessa.


Kuntosalin jälkeen vaihdoimme sitten uima-altaaseen, jonka 17 metriä riittivät ihan hyvin kuntouintiin. Valitettavasti altaalla oli aika täyttä ja etenkään nuoriso ei kunnioittanut ohjeistusta kuntouintiradan varaamisesta kuntouimareille. 

Isossa saunassa saimme kyllä olla sitten hyvinkin rauhassa. 


Meidän "mummoreissuilla" on saunajuomatkin (yllä) aina niin vahvoja, että Heli nukahti jo kesken illan leffan (Jali ja suklaatehdas) ja minä jaksoin nippanappa leffan loppuun eli yhteentoista.

Aamupalalla puoli yhdeksän aikaan oli hyvin väljää. Aamupala oli monipuolinen ja maukas mutta hiukan näki, että on hiljainen kesäsesonki ja esimerkiksi puuro oli jo seissyt jonkin aikaa. Hiukan tarkempia lappuja esimerkiksi juuri puuron sisällöstä olisimme kaivanneet pöytään. 

Tähän Helsingin tulvaviikonloppuun Haaga Central Park oli oikein sopiva majoitus. Kerron viikonlopun muusta ohjelmasta sitten erillisessä postauksessa ettei veny liian pitkäksi.


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie