Aivojen nollaus Hyvinkäällä

 Tässä ollaan jo kohta viikko tehty töitä mutta kaipasin loman loppuun vielä irtiottoa ja ajatusten rauhoittamista. Kun passia varten ei aikaa saanut muualta kuin Hyvinkäältä ja Scandiciin sai pisteillä lahjayön, päätin nollata päätä Hyvinkäällä. Olen käynyt siellä vain talviaikaan enkä keskustassa vaan aina Sveitsissä. Pasilasta ei matka vie kuin 40 minuuttia joten laskettaneen vielä hyvinkin lähimatkailuksi.


Nauroinkin perheelle, että nämä Uudenmaan pikkukaupungit on sellaisia mitä kuvittelen kotipaikkakuntani Liperin olleen joskus 80-luvulla kun kylällä oli vielä muitakin kauppoja kuin s- ja k-kaupat. Kaikki liikkeet tuntuvat sijoittuvan yhden kadun varteen ja sen kadun kävelee vartissa päästä päähän. Kannattaa kävellä, nimittäin lähellä sitä toista päätä asemalta lähtiessä on Teehuone Sylvia.


Kotoisa teehuone, josta sai hyvää palvelua ja hyvää teetä. Aurinko paistoi koko reissun ajan ja vaikka aamulla vähän epäilytti riittääkö vaatevarustus, niin suurempi ongelma oli, että olisin tarvinnut enemmän aurinkorasvaa.


Lomalla on tarkoitus tehdä niitä asioita mitä arjessa ei ehdi. Lomalla ei kyllä ole ehtinyt pitkästä lomasta huolimatta moniakaan asioita. Osin syynä on se, että kotona ollessa on aina jotain muuta näköpiirissä. Nyt kävin rauhassa lukemassa kirjastossa lehtiä. Lääkärilehti ja Duodecim eivät nyt välttämättä kaikkein rentouttavimpia ole mutta milloin muulloin niitä lukisi kuin lomalla. Ja sitten kävin kesän ekalla pehmiksellä ulkona.


Siirryin sisätiloihin kauppakeskus Willaan, jossa tuli tehtyä muutama löytö. Edullinen -70% toppatakki sai aikaan ketjureaktion kun hoksasin, että muovikassissa kulkeva toppatakki on hiukan hankala seuraavan päivän ohjelmaa ajatellen. Mukana kun oli vain normikokoinen reppu.


Päädyin sitten lopulta sijoittamaan tähän Helly Hansenin laukkuun, joka menee myös repuksi. Monellahan on jo AUK:n tai RUK:n kurssikassina ollut vastaava mutta meillä oli ihan vaan iso putkikassi. Olenkin monesti jo miettinyt tällaiselle laukulle olevan käyttöä kun suvun kokoontuessa niitä muilla olen nähnyt. M-kokoinen H/H Scout Duffel vetää 50 litraa tavaraa on on kevyt kantaa.
 
2012 auennut Willa oli mielestäni hiukan sokkeloinen ja sekava vaikka periaatteessa kahdesta osasta ja sillasta koostuvan rakennuksen pitäisi olla selkeä. Kivoja liikkeitä kuitenkin löytyi ja hyvää palvelua. Pienissä kaupungeissa on kivempi shoppailla kuin valtavassa Jumbossa tai Triplassa. Triplasta kun on vaikea löytää liikkeitä, joiden vaatteisiin edes mahdun.
 

 Scandic Hyvinkää toimi tukikohtana ja koska olin käynyt jo syömässä Rossossa pestobroilerini ja Prismasta ostamassa iltapalan, ei ollut tarvetta illalla enää lähteä mihinkään. Jatkoin siis samalla linjalla eli tein asioita, joita ei kotona tule tehtyä. Katsoin telkkarista uutiset ja Avalta tuoreen dokumentin Doc: Laura Whitmore: rajun seksin jäljillä. Dokkari käsittelee seksin väkivaltaistumista ja naisten kuolemia seksin aikaisen kuristamisen vuoksi.


Huoneesta näkyi Hyvinkään kirkko eli tuo pyramidin huippu.
 

Toiselle päivälle oli aika poliisilaitokselle. Sitä ennen kävin tietenkin hotellissa aamupalalla ja sitten lueskelin vielä huoneessa. Lounas ja kierros käsityöliike AnnLiis Artéssa. Sinnehän olisi voinut jäädä koko päiväksi ihmettelemään ja keskustelemaan langoista. 


Jotta houkutukset eivät ihan mahdottomiksi kävisi niin lähdin jo hyvissä ajoin kävelemään poliisia kohti. Mutta koska pieni kaupunki ja lyhyet välimatkat, olin aivan liian ajoissa. Ehdin siis tekemään puolen tunnin kävelyn ja katsella maisemia ja omakotitaloja rauhassa. Ja sitten junalla kotiin. 

Teki hyvää!


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie