Tekemistä sadepäivään Helsingissä

 Tai miksei aurinkoisempaankin, monissa sisäpaikoissa on ilmastointi ja olo helpottuu kummasti viileässä sisätilassa.

 
Ravintolat on aina tietenkin yksi kiva ajanviete sateella kun syödä täytyy kuitenkin joka tapauksessa. Rautatieaseman Oliviassa on tullut käytyä loman aikana pariinkin kertaan eri seurassa. 
 

 Helsingissä onneksi riittää museoita. Ateneumin Edelfelt-näyttelyn olen käynyt kesän aikana kahdesti. Toisella kerralla oli ruuhkaa sen verran, että taulujen ihasteleminen oli jo vaikeaa. Ateneumiin on muuten seuraava ilmaispäivä 17.8. eli aina ei ole tekeminen Helsingissäkään kallista.

Kiasmaan meinattiin Helin kanssa eksyä. Kolmoskerroksen Tom of Finland -näyttelyn lisäksi katsottavaa ja koettavaa riitti Daniel Steegmann Mangranén näyttelyn ja Queer-teemaisen Dreamy-näyttelyn parissa.

 
Tom of Finland -näyttelyssä ei ole ikärajaa, mutta sitä ei suositella lapsille. Kiasmassa on maksuton sisäänpääsy aina kuun ensimmäisenä perjantaina, eli jo ensi viikolla.

Talvipuutarhan ruusutarhassa ei ehkä sateella huvita istua, mutta sisätilat ovat kivat vaikkapa pienelle eväsretkelle.

Länsisiivessä on ihan varattu useampia pöytiä evästelyyn ja oleskeluun. Maksuton sisäänpääsy ja Talvipuutarhahan löytyy Töölönlahden pohjoispäästä Olympiastadionin vierestä. Paremmalla säällä myös Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on upea. Siellä ulkopuutarha on maksuton ja kasvihuoneissa on sisäänpääsymaksu.

Tankkausta tarvitaan sateisinakin päivinä. Roundin vegaaniset donitsit ja Punavuoren kahvilasta saatava kaurapohjainen pehmis piti käydä maistelemassa. Oli hyvää.

Roundissa oli esillä myös ihania Heidi Heinosen tauluja, jotka ovat myynnissä. 

Sadesäällä myös ratikkakierros oli ihan hauska ajanviete Helsingin ulkopuolelta tuleville. Sunnuntaina puolen päivän aikaan ratikassa oli väljää ja hyppäsimme Roundissa käynnin jälkeen kolmosen ratikkaan, joka reitin lopuksi pyörähtää Meilahdessa kääntölenkin ja jatkaa takaisin. Ratikka on kuitenkin sen verran hidas, että siinä ehtii katsella maisemia ja halutessaan aina voi hypätä pois ja käydä katsomassa jotain. Ja HSL-lippu on varsinaisia kiertoajelulippuja huomattavasti edullisempi. 

Leffateatterit ja ostoskeskukset toki palvelevat sateella. Kävin katsomassa uusimman Indiana Jonesin Itiksen Finnkinossa ja 18 euroa lipusta tuntui kyllä tosi kovalta. Onneksi pääkaupunkiseudulla on vielä myös pienempiä elokuvateattereita, joissa liput voivat olla vielä edullisempia. Esimerkiksi Barbien kävin katsomassa perjantaina Kino Myyrissä Myyrmäessä ja liput olivat 11 euroa. Aika monen leffan kohdalla on tullut kyllä odotettua, että tulevat Disney+:ssaan.

Millaisella kesäbudjetilla menet tänä kesänä? Ja mikä on kipuraja leffalipusta?


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie