Toinen lomaviikko

 Kirjoittelinkin jo loman alusta ja juhannuksesta joten ajattelin jatkaa sillä linjalla ja kertoa muistakin lomaviikoista.

Toinen lomaviikko alkoikin perinteisillä synttäripizzoilla Liperissä Rantamakasiinilla. Iltapäivän ja illan vietin sitten hiljalleen lämpiävässä junassa kotia kohden.


Tiistaina kävin aamusta kuntosalilla. Pitkän tauon jälkeen bongasin hyvän tarjouksen loppuvuoden salijäsenyydestä ja kävin ostamassa sen sekä tekemässä ensimmäiset treenit. Tiistain toinen merkittävä tapahtuma oli se, että sain kieleni vuotamaan verta syömällä ananasta yhdistettynä inkiväärishottiin ja sitrusmehuun.


Keskiviikko olikin sitten varsinainen tehopäivä. Vein aamulla maton pesulaan ja lähdin siitä suoraan suorittamaan viiden kirjaston kirjastorallia. Jahtasin siis yhden tietyn kirjasarjan osia Richardinkadun kirjastosta, Oodista, Pasilasta, Kannelmäestä ja Myyrmäestä. Helteeseen hyvin sopiva liikkumistapa kun kirjastoissa oli aina hetki viileää ja pisimmät matkat kuljin junalla. Torstain sitten luinkin kirjoja kotona.


Perjantaina sain seurakseni Helin ja koska helteellä kämppäni on tuskaisen kuuma kahdelle nukkujalle, varasimme keskustasta hotellin. Kaartinkaupungissa sijaitseva Hotel Rivoli Jardin olikin erittäin hyvä valinta. Illasta kävimme syömässä ennen hotellille menoa, ja sitten kiertelimme Ullanlinnassa ja Kaivarissa.


Huoneena meillä oli viidennen kerroksen Superior-huone. Toimiva perushuone.


Hotellin piha oli loistava paikka istua iltaa aulabaarista haettujen juomien kanssa. Ihan vieressä on myös yökerho, jonka äänet eivät ainakaan meidän sisäpihan puoleiseen huoneeseen kuuluneet ollenkaan, sekä Kasarmitorin S-market, josta haimme iltapalaa ja seuraavan päivän eväitä.


Aamupalalla sai paistaa itse vohveleita. Tai siis meidän ystävyydessä näin tekninen ohjeiden luku ja noudattaminen, ulkoistettiin kyllä Helille. Muutenkin aamiainen oli oikein hyvä. Tarjolla oli monipuolisesti leipää ja päällysteitä, lämpimiä ruokia, jogurttia ja muuta. Plussaa sitruunasta ja haudutetusta teestä.


Seurasimme koko Pride-kulkueen aloittaen Espalla hiljalleen Kolmen sepän patsaalle valuen. Oli tosi paljon ihmisiä ja ihana fiilis. 


Paitsi tietenkin tässä kohden fiilis oli aika surkea. Pride on kuitenkin kaikesta iloittelusta huolimatta protesti ja edelleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä syrjitään, pahoinpidellään ja jopa tapetaan sen vuoksi keitä he ovat tai ketä rakastavat. Ihan käsittämätöntä. Siksi marssiminen niiden puolesta, jotka eivät siihen kykene ja uhreiksi joutuneiden esiin nostaminen on mielestäni tärkeää kaiken juhlahumun keskelläkin. Toki kulkueessa oli koko matkan ajan esillä tärkeitä asioita mm. syrjinnän lopettamisesta ja translain uudistuksesta. Päällimmäisenä kulkueesta jäi kuitenkin mieleeni onnelliset pariskunnat, perheet ja ystäväporukat.



Ruokapysähdyksen kautta jatkoimme Hietaniemen hautausmaalle, jossa kumpikaan ei ollut käynyt. Löydettiin sattumalta liperiläissyntyisen Matti Äyräpään haudalle ja sen jälkeen sitten eksyiltiinkin loppupäivä. Jostain syystä Googlemapsini sekoaa aina metroasemien läheisyydessä ja parhaan reitin sijaan Kampista Hietaniemeen, Maps yritti jo ehdottaa Eiran kautta kiertämistä. 

Hietsun uimarannan sijaan päädyimme Lapinlahden toiselle puolelle Venetsia-rakennuksen terassille kahville. Olen aikaisemminkin käynyt Lapinlahden puistossa ja Kahvila Lähteen puolella mutta rannassa en ole käynyt. Sieltä löytyy monenmoista puuhaa ja palvelua mm. kajakkien ja sup-lautojen vuokrausta ja miljööhän on aivan ihana.


Sunnuntaina palelin jo parvekkeella kun parvekkeeni on aamuisin varjossa ja siihen tuulee. Pidin sellaisen enpä oikeastaan tehnyt mitään päivän. Hetken mielessä kävi jo että hitsit, loma on jo puolessa välissä ja loppuu kohta. Ihan järjetöntä pohtia sitä nyt kun lomaa on jäljellä vielä 2 viikkoa ja en ole ikinä pitänyt lomaa pidempään kuin 2 viikkoa.

Mutta tällainen viikko oli tämä lomaviikko. Hyvin helteinen ja tekemisen täyteinen tämäkin.




Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie