Helsingin "viikonloppu" osa 2


Vielä pari päivää Helsingin reissua. Tiistain itseasiassa vietin Espoossa, hyvin pitkälti Leppävaaran ulkoilualueella doggon kanssa. Päivä oli kuuma ja lenkit jaettiin pariin pätkään mutta välillä piti iskeä persus maahan ja vain läähättää. Kun koira ei ole oma, on aina vähän jännä nähdä miten se reagoi muihin koiriin. No koiran kanssa ei ollut ongelmaa, muut taluttajat vaan eivät ymmärtäneet savo-karjalaista murrettani. Ei mitenkään harvinaista.


Keskiviikkoaamuna pääsin kuvailemaan Vanhan ylioppilastalon parvekkeelle ennen Akavan sairaanhoitajat ja Taja Ry:n kevätseminaaria.


Sain seminaariin kaveriksi ainejärjestötoverin.


Kristiina Junttila Husista kertoi tiedolla johtamisesta ja HUSin hoitotyön kehittämisestä sekä uudesta Nursing Research Centeristä.


Satu Rauta kannusti keräämään tietoa ja kertoi väitöstutkimuksestaan perioperatiivisen potilaan hoitoisuusluokitukseen liittyen.


Mikko Huovila STM:stä puhui kansallisista tietojohtamisen käytänteistä.


Potilastietoja voidaan käyttää myös tutkimukseen, mutta henkilökohtaisia tietoja ei koskaan paljasteta.


Jenny Paanasen esitys monikulttuurisesta vuorovaikutuksesta vastaanottotilanteissa oli yksi päivän parhaista.





Jennyn esityksen jälkeen puheenjohtajamme Helena jakoi ansiomerkkejä ja sitten minä sainkin vähän extempore Tajan opiskelijoiden puheenvuoron ja höpötin jotain.


Pirkko Hynynen, Kuntayhtymä Karviaisen johtaja, kertoi mitä heillä on tehty palveluiden parantamiseksi ja mikä tarvitsee vielä työtä. Suosittelen kyllä oman alan seminaareja kaikille opiskelijoille. Toki esimerkiksi Akavan opiskelijoiden seminaarit antavat tietoa ja kasvattavat verkostoja, mutta oman alan seminaarit antavat ihan eri tavalla mallia siitä, mitä minäkin voin olla isona, mihin koulutukseni kelpaa ja millaisessa työpaikassa haluan olla töissä.


Seminaarin viimeisenä oli Pekka Rissanen THL:lta. Tässä vaiheessa päivä alkoi valitettavasti painaa ja ikkunasta paistava aurinko oli todella kuuma, joten sori Pekka, en ihan hirveästi muista esityksestä.


Kaupassa käynnin ja ruokailun jälkeen hyppäsin taas junaan, tällä kertaa kohti Kuopiota. Välillä vähän ripotteli vettä, ukkonen ei onneksi osunut kohdalle. Puolilta öin olin kotona ja olipas taas mukava tulla kotiin viiden päivän reissun jälkeen.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie