7. Opiskelijavappu


En tiedä oliko vanhuus, selväpäisyys vai mikä, mutta vaikka olin suurimman osan vappua ihmisten seurassa, oli olo jotenkin yksinäinen. Saattoi liittyä siihen, että lähdin neljänä iltana yksin baarista kotiin. Tai yksin ja yksin, ensimmäisenä iltana kävelin puolimatkaan pikkuveljen kanssa vaihtaen meidän kaktusvauvojen kuulumisia, toisena iltana jaon taksin kaverin kanssa ja muina iltoina tulin joko taksilla tai bussilla. Yksi taksikuksi haisi niin pahasti tupakalle ja hengitysfrekvenssi oli sen verta sairaalloinen, että mietin jo pitäisikö kuski käskeä ajamaan itsensä päivystykseen.


Mutta joo, simaa ja munkkeja. Approjen sijaan kävin katsomassa Captain Marvelin ja Avengers: Endgamen peräkkäisinä iltoina.Yksin. Endgamessa oli jännä fiilis kun osa oikeasti itki lopussa.


Vapunaluspäivinä oli ihanan aurinkoista ja pääpäivänä Savilahti oli jo kokonaan jäistä vapaa. Ottamani kuva vaan ei ilmeisesti ollut ottanut itseään.


Torstain, perjantain ja lauantain olin baarissa ja sunnuntaina erämessuille vanhempien kanssa tuntui kuin silmät olisivat olleet hiekkaa täynnä. Tuota ylläolevaa kuvaa kun menin ottamaan niin joku oli tuossa oikealla piilossa riippumatossa, säikähdin ihan kunnolla.


Maanantaina kävin kantamassa muuttokuormaa yhdelle siniselle takapuolelle ja tiistaiaamu aloitettiin vihreiden haalareiden kanssa paistamalla noin 200 munkkia. Muuten vappu menikin aika vanhalla kaavalla, istuttiin auringossa, syötiin, toiset joi.


Sitten pidettiin ainejärjestöjen tervehdykset, pestiin ja lakitettiin Veljmies ja uitettiin proffa. Ainejärjestöjen puheenjohtajistot vielä syötiin ja saunottiin proffan kanssa ennen kaupungille suuntaamista. Näin ensimmäistä kertaa Valkeisen vappuna ja se meteli oli ihan uskomaton. En yhtään ihmettele, että naapurit suuttuivat pihoille pissiville, kakkiville ja oksentaville. Meidän porukka ei viitsinyt jäädä valkeiselle palelemaan vaan mentiin sitten baariin. Loppujen lopuksi vappuaatto oli melkein se rauhallisin vapun päivistä kun kukaan ei enää jaksanut.

Opiskeluaikoihin on mahtunut aika monennäköistä vappua. Yhden vapun olin Lappeenrannassa teekkarien kanssa, jonkun vapun Kokkolassa kaveriporukalla, pari vappua Terhon kanssa nyt vietetty ja aika monta vappua töissä. Eron AMK-kaupungin ja YO-kaupungin välillä kyllä huomaa. Yhden vapun olen viettänyt myöskin setäni ja tätini entisen opiskeluporukan kanssa. Vaikka opiskelijavaput hauskoja onkin niin ei niitäkään määräänsä enempää jaksa. Polvet ja lonkat oli vanhalla niin kovilla tanssilattialla ja pää oli kipiä ilman viinantippaakaan.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie