Vaihtoehtoisia syitä sinkkuuteen

 Törmäsin vauva.fissä hauskaan vanhempaan keskusteluketjuun. Siinä pyydettiin miehiltä turn offeja naisen asunnosta. Meillä jokaisella on ja saa ollakin omat mieltymykset ja toiveet niin sisustuksen kuin puolison suhteen kunhan ne ilmaisee asiallisesti. Nauroin kuitenkin ketjun kommenteille sen verran, että ajattelin jakaa muutamia itseeni osuvia kanssanne.

Itselleni turn off kämpässä voisi olla kuolleet kasvit.

Sisustustikkaat ja Live, love, laugh -taulut tuntuivat olevan miesten kommenteissa ehdottomia inhokkiykkösiä, samoin aika luontevasti kämppä liian tyhjä tai kämppä liian täysi, liian siisti tai liian sotkuinen. Oma kämppäni on itsenikin mielestä liian täysi ja välillä sotkuinen, mutta en jaksaisi kyllä koskaan minkään siivousintoilijan kanssa. Silti minullakin on omat siisteyssääntöni, sohvassa ei istuta paljaalla perseellä, vessa vedetään kansi kiinni ja liesi pidetään tyhjänä syttyvästä materiaalista.

Täysvalkoista sisustusta moitittiin, samoin Ikea- ja antiikkikalusteita. Itse taas en voi sietää jokin aika sitten muodissa olleita mustia keittiöitä. Kapea sänky on ymmärrettävästi hiukan häiritsevä jos mahdollisen kumppanin asunnosta sellaisen löytää. Toisaalta mitä järkeä on hankkai parisänkyä jos yksin mahtuu sängyssään yksin asuessaan nukkumaan.

Mielestäni erikoisempia turn offeja oli pöytäkoneen puute (itse jos kohtaisin pöytäkoneen mahdollisen kumppanin luota, varmaan juoksisin, en aio enää hävitä tietokoneelle parisuhteessa), jääkaappimagneetit (???) ja väärään vuodenaikaan kuuluvat verhot (vaihtaako joku nykyään vielä verhoja?). 

Olohuoneiden suhteen käytiin kovaa keskustelua kirjojen määrästä vs. television koosta. Toisten mielestä kirjahyllyn on oltava suurempi kuin television, toiset taas olivat hyvin tarkkoja television alttarinroolista. Tv onkin varmaan ollut pitkään suomalaisissa parisuhteissa oleellinen asia kun sitä läheisyyttä on saatu istumalla sohvan eri päädyissä tuijottamassa kymppiuutisia mutta mihin televisiota nykyään edes tarvitsee? Kirjahyllyjen sisältö myöskin keskustelutti, toisille kaikki uskontoon viittaava kirjahyllyssä, myös se ikivanha rippiraamattu, oli liikaa, toisille seksuaalisuutta käsittelevät kirjat olivat väärää kirjallisuutta. Tästä olisi ollut mielenkiintoista tietää tarkoitettiinko tällä Fifty shades of Gray -tyyppistä huonoa seksikirjallisuutta (huonoa, koska alistussuhde on tosi outo eikä millään lailla BDSM "sääntöjen" mukainen) vai kenties ammatillista anatomista ja seksuaalilääketieteellistä kirjallisuutta. Anatomian kirjaa suosittelen kyllä kaikkien kirjahyllyyn.

Osalle tyrmäys tulisi jo eteisessä. Naisillahan on stereotyyppisesti aina miesten mielestä liikaa kenkiä. Itse hämmästelen usein miesten kenkien vähäistä määrää, nimittäin vähänkään urheilevalla ja luonnossa liikkuvalla ihmisellä, on Suomen sääoloissa oltava useampi pari kenkiä. Mielestäni väkisin omasta valinnastaan niissä ainoissa tennareissa vuoden läpi märissä sukissa paleleva ei ole aikuinen ihminen. Aikuisuuteen kun kuuluu myös tilanteisiin sopeutuminen ja järjen käyttö. Jollekulle "mikään mikä kertoo naisen käyneen armeijan" oli liikaa. Näitä tyyppejä varten on varmaan ihan ystävällistä pitää pari paria maihareita oven suussa, osaavatpahan kääntyä riittävän ajoissa pois. Baretti on kyllä jossain laatikossa, eikä hattuhyllyllä.

Entäs sitten apua se kylppäri, ei saisi olla pyykkejä kuivumassa, ei meikkipurkkeja, ei vessanroskista, ei tamponeja tai dildoja kaapissa. Tai wc-raikastin puuttuu. Ja auta armias jos suihkussa pitäisi kuivata lattia. Toki meistä varmaan jokainen laittaa pyykit kaappiin ja jättää pesemättä jos on vieraita tulossa mutta kuka nykyään Tinderin pikakaudella voi tietää milloin on mahdollinen vieras tulossa ja missä niitä pyykkejä pitäisi kuivata sitten jos ei kylpyhuoneessa? Meikkipurkkeja ei saisi olla mutta sitten kuitenkin lähdit sen meikatun matkaan? Vessanroskis ja kuukautissuojat kuuluvat useimpien XX-kromosomisten elämään ainakin jossain vaiheessa ja vaikka eivät kuuluisi, niin yleensä on opittu, että menstruoivia vieraita varten on ihan kohteliasta laittaa vessaan roskis. WC-raikastinta pidän itse turhakkeena, joka vain kuormittaa ympäristöä. Dildot kylppärissä tai liukuvoiteet makkarissa puhuttivat useammassa viestissä. Toki ne yleensä tulee siivottua pois jos vieraita on tulossa mutta en myöskään ymmärrä miksi ne olisivat mitenkään erikoisia löytöjä etenkään sinkkunaisen kotona. Monesti uuden kumppanin kanssa jännittää ja seksi on mukavampaa liukuvoiteen kanssa, eli ennemmin kannattaisi ehkä ottaa se positiivisena merkkinä illan mahdollisuuksista. Dildot tosin kannattaa siivota pois ennen asuntonäyttöä (tosin on vuokranantajan virhe jos tulee tunnin varoajalla yövuorossa olleen vuokralaisen asuntoon. Ihmettelin hiukan esittelijän omituista käytöstä vessan ovella, mutta ilmeisesti yritti peitellä kylppärin näkymiä konservatiivisemmasta kulttuurista tulevalta uudelta vuokralaiselta.)

Mutta jos itse miettisin mitkä olisivat mahdollisen kumppanin kämppään astuessa turn offeja, etenkin jos ei tunnettaisi vielä tarkemmin eikä olisi selitystä tilanteelle (monestihan elämän tilanne selittää myös sisustusvalintoja, muutot, ammatti, taloudellinen tilanne, omat aatteet ja arvot), olisivat järjettömän sotkun ja siivon lisäksi:

-jätti-iso tv tai pöytäkone paraatipaikalla (omassa kategoriassa tv- ja alkoholi menee samaan turhuuksien kategoriaan. Itse en ostaisi mutta jos toinen haluaa niin tiettyyn rajaan asti fine)

-kuolleina paikoilleen jätetyt kasvit (jos tapat, hautaa biojätteeseen)

-pahat hammastahnaroiskeet peilissä (hoitajana kestän kaikki muut eritteet paitsi syljen ja hampaiden pesun, en toki halua niitä muitakaan eritteitä pinnoille)

 -kroonisesti auki jäävät kaapinovet ja laatikot (olipa vika kaapissa tai ihmisessä)

-pidemmällä sitten laaduttoman huonot lakanat, pyyhkeet ja keittiövälineet


Onko oman kumppanin kanssa väännetty sisustuksesta tai onko jo ovella tullut niin pahoja ylläreitä, että 180 astetta on ollut tarpeen?



Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie