Helteinen kesäloma

 Huh hellettä, oli aikamoisen helteinen kesäloma. Kaupungissa olo olisi varmaan ollut vielä tukalampi, kun viikko maallakin oli välillä aika hikinen. Itselleni helle ei tuota suurempia ongelmia, mitä nyt ruokahalu hiukan häviää ja hiki valuu, mutta muut ovat kyllä valittaneet kuumuudesta.


Menin Liperiin maanantaina ja tiistaiaamun aloitin kirjastoreissulla. Ihana kun kirjat on edelleen omilla paikoillaan eikä tarvinnut etsiä missä mitäkin on.
 
 
 Keskiviikkona käytiin juhannuksen ruuat vanhalta kesätyöpaikaltani, Karelian Lihajalosteelta. Aattona grillattiin possunfileepihvejä ja juhannuspäivänä yrttibroileria. Myös allaolevan ruokakuvan kylmäsavuhevosleikkele on Lihajalosteelta.


Ruoka oli helteestä huolimatta aika isossa osassa lomaa. Tykkään kun saan laittaa muillekin kuin itselle ja toisaalta on paljon kivempi syödä ulkona muiden kanssa. Kuvassa broilerisalaattia chiliperunoilla ja -salaattijuustolla sekä saaristolaisrieskaa hevosella.

 
Keskiviikkona kävimme myös äidin kanssa Superpesis-matsissa Kerubi Stadionilla. Lämmintä oli sielläkin kun istuttiin ylhäällä katetussa katsomossa. Lähdimme pois juuri ennen kuin myrsky alkoi Joensuussa ja matsi piti keskeyttää. Kun ajoimme Ilosaareen hakemaan isääni kokouksesta, lensi kaupungilla jo vaikka mitä ja Pekkalan sillalla alkoi sade niin kovana, että näkyvyys oli onneton ja autot ajoivat nelikaistaisellakin kuutakymppiä.

Juhannusruusu ehti lopettaa kukinnan jo ennen juhannusta, mutta muut ruusut vielä kukkivat ja pionit ja ruskoliljat aukesivat juuri juhannukseksi.

Talitinttejä seurattiin koko loma tinttilivessä. Vanhemmat lensivät koko ajan viemään ruokaa poikasille ja viikon mittaan poikasten ääntely voimistui niin, että kuului jo parvekkeelle. Pihalla näkyi myös mm. harmaapäätikkoja käpytikkojen lisäksi ja järvellä näimme silkkiuikkujen tappelun.

 Ahomansikka alkoi kypsyä juhannuksena.

Kimalaisia lensi kukissa ihan älyttömästi. Perhosia muutamia ja paarmoja ja itikoita aivan tuhottomasti.

Pohjois-Karjalassa oli vielä aattona metsäpalovaroitus voimassa mutta sateita saatiin sen verran että kokkoja pystyi viikonloppuna polttamaan.


Uimassa kävin pari kertaa mutta vesi ei ollut vielä älyttömän lämmintä. Myrskyt ja tuulet sotkivat vettä ja ukkosia oli melkein joka päivä hetkellisesti. Vesillä kävin yhden kerran isän kanssa kalastuksenvalvontahommissa. Tarkastettiin katiskojen ja verkkojen merkintöjä ja säädöstenmukaisuutta ja ettei norppa-alueella ole verkkoja.

Täytin juhannussunnuntaina 30. Hyvin oli rauhalliset synttärit, oltiin suurin osa päivää äidin kanssa kahdestaan kun isä oli kalakisoissa. Aamulla sain kakkupalan ja kävimme syömässä Rantamakasiinilla pizzat.


Maanantaina sitten takaisin töihin.

Millainen juhannus sinulla oli?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie