Uusi koulu, uudet opiskeluvälineet

Yleensähän "kaikki valmiina kouluun" kuuluu syksyyn mutta nyt kun ammatillisen opettajan opinnot alkavat parin viikon päästä, on hyvä varmistaa, että opiskeluvälineet on kunnossa 😉

 
Ostin edellisen tietokoneeni 2015 ja nyt 17-tuumaisesta jätistä loppui alkuvuodesta Windowsin tuki kun koneessa oli käyttöjärjestelmänä vielä Windows 8 ja kone ei kestänyt päivitystä nykyisiin. 

Uudeksi koneeksi päätyi käytetty Lenovo Thinkpad P52s Windows 11:sta. Ostin koneen Taitonetistä ja käytettynäkin 15,6-tuumaiselle jäi ihan kiitettävästi hintaa. Mietin olisinko ostanut samanlaisen 14-tuumaisen kuin työkoneeni mutta totesin, että kun kotona ei ole telkkaria vaan läppäri hoitaa senkin virkaa, on 14-tuumainen aika pieni.

Opiskelijatyössä ja opiskelijana käytän paperista lukuvuosikalenteria. Ongelmia tulee aina sitten siinä vaiheessa kun keväällä aletaan suunnitella syksyä ja päivät kalenterista loppuvat. Lukukausikalenterit tulevat yleensä myyntiin vasta elokuussa ja silloin on jo puolet päivistä varattu lippulappusilla ja vanhan kalenterin muistiinpanosivuilla.

Sen vuoksi päädyin nyt jo hyvissä ajoin tilaamaan My Typical Me-kalenterin, jonka sisällön sai suunnitella itse ja päättää myös mistä kuukaudesta kalenteri alkaa. Tilasin kalenterin kaveriksi myös muistikirjan, kun tähän ei mahtunut yhtä paljon sivuja muistiinpanoille kuin vanhaan kalenteriin.

 
 Kalenterista sai itse suunnitella niin kannet kuin sisuksetkin. Viikkoaukeamaan sai päättää ovatko päivät vaakaan vai pystyyn, näkyykö kellonajat ja neljä erilaista "lokeroa" sivun alareunaan.

A5 kokoinen kalenteri maksoi 29.90€
 
 
Aurinkolasit eivät varsinaisesti Suomen oloissa yleensä vaikuta opiskeluun mutta kun näkö piti tarkistaa aurinkolaseja varten ja muutosta oli hiukan ja samaan hintaan sai kahdet lasit, niin uusin myös silmälasit.


Löydän harvoin aurinkolaseista sopivia kehyksiä ja myöskin normaalikehysvalikoima on usein haastava kun on pieni nenä ja isot posket. Löysin kuitenkin Instrumentariumista kahdet kivat kehykset ja päädyin laittamaan ruskea-kultaisiin Pradan kehyksiin aurinkolasilinssit ja Kalevala-korun vihreisiin Taimi-kehyksiin kirkkaat linssit. Onneksi vielä pärjää ohentamattomilla yksiteholinsseillä, niin lasien hinta koostuu lähinnä kehyksien hinnoista. 
 
Lasit on kuitenkin päivittäin käytössä eli käyttökertaa kohdin hintaa ei onneksi hirveästi tule, mutta kyllähän se on aina tuntuu lompakossa kun konetta tai laseja maksaa kerralla.


Mutta koen kuitenkin, että lasit ja tietokone, samoin kuin kengät, ovat sen verran hyvinvointiini ja mukavuuteeni vaikuttavia asioita, että kun pystyn, panostan kerralla hiukan enemmän. Näitä uusia lenkkareita vaan pitäisi sitten käyttää yhtä aktiivisesti kuin konetta, kalenteria ja rillejä.

Kyseessä on Sketchersin Max Cushioning Delta juoksukengät Goodyear Performanc-ulkopohjalla. Itse tosin ostin kengät ihan kävelyyn, tuskimpa juostua tulee. Kävellessä tykkään, että kenkä on reilusti pehmustettu mutta jos aikoisin juosta, tuntuisi näin paksu- ja pehmeäpohjainen kenkä aika hazardilta näin löysien nilkkojen kanssa.

Mutta kyllä nyt pitäisi olla valmiina taas kouluun!



Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie