Toukokuun ruokailuja

 Syön suurimman osan kuukauden aterioista yksin, mutta aika usein niistä tulee lähetettyä kuvia joko kavereille tai perheelle. Nyt toukokuussa olikin ihmeen paljon ruokakuvia kännykän kameran rullassa, joten ajattelin jakaa niitä teillekin.


Valion Pehmeä rahka & mangokeitto on ihan hyvä välipala mutta yhteensä 150g oleva purkki on aika pieni verrattuna siihen, että normaalisti söisi sen 250g rahkaa ja desin-pari mehukeittoa. Mutta esimerkiksi töihin mukaan otettavaksi välipalaksi ihan näppärä.


Toukokuun salaatti on selkeästi Lohi-ceasar. Niitä on tullut haettua useamman kerran toimistolta kotiin lähtiessä mukaan.

Toinen kuukauden teema on ollut italialainen. Tämä pizza on Rautatieaseman Oliviasta ja kyseessä on valkoinen pizza. Erityisen hyvää tässä oli nuo reunat, jotka oli öljytty ja paistettu rapsakaksi.

Pannacotta on kestolempparini, joten italialaisen teeman myötä niitäkin on tullut useampi kuukauden aikana. Oliviassa marinoitujen karhunvadelmien ja vadelmakastikkeen kanssa.

Välillä vähän vähemmän luksusmaista ulkonasyömistä. Meni muuten kolme vuotta ennen kuin kävin ekan kerran tässä lähi-BurgerKingissä, johon mulla on matkaa ehkä 500 metriä. Mutta nyt on sitäkin testattu.


Jyväskylän BellaRomassakin on ihan hyvät pizzat ja moctailit.


Aamiaista nautin Jyväskylässä Wilhelmiinan konditoriassa, jossa sai alle kympillä oikein hyvän aamiaisbuffetin.


Linnerillä eli yhdistetyllä lounaalla ja päivällisellä Trattoria Aukiossa Jyväskylässä. 


Ja tietenkin myös se pannacotta. Tällä kertaa jogurttipannacotta marengin ja raparperin kanssa.

Ja kyllähän kuukauden aikana tulee syötyä muutakin kuin ravintolaruokaa. Mm. repussa litistyneitä suklaapatukoita ja ihan kotiruokaakin.


Ja sitten lisää niitä noutosalaatteja. Tosin myös opiskelijaruokalan lounaita, työpaikalla Antellin lounaita, työtapahtumien lounasbuffetteja ja aamiaisia. 

Toukokuussa näkyykin se, että olen ollut paljon menossa. Se näkyy ulkona syömisen ja valmiin ruuan hakemisen määrässä, sekä sen vuoksi etten ole ollut kotona syömässä mutta myös koska jos kotona käy pyörähtämässä vain yhden aterian verran, niin eipä silloin viitsi hirveästi kaappeihin ruokatarpeita varata vanhenemaan. 
 
Säiden lämpeneminen näkyy selkeästi myös ruokavalinnoissa. Sekä valmiina, että kotona tehtynä, salaatit maistuvat taas talven lämpimien ruokien jälkeen. Grilliä kun ei kotona ole, niin ne herkut ovat omassa kesässäni sitten harvemmassa.
 
Joko teillä pöhisee grilli?








Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie