Ope-opinnot alkoivat ammatillisessa opettajakorkeassa (AmO)

 Viikonloppu olikin jännä ja täysi kun Haaga-Helian ammatillisen opettajakorkeakoulun viikonloppuryhmän opinnot alkoivat.

Ammatillinen opettajankoulutus (opettajan pedagogiset opinnot 60 op) antaa yleisen pedagogisen kelpoisuuden opettajan opettajan virkoihin ja tehtäviin ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa. Koulutus antaa myös yleisen kelpoisuuden opettajan virkoihin ja tehtäviin muissa oppilaitoksissa. (Opintopolku)

Haku ope-opintoihin oli tammikuussa ja opinnot alkoivat nyt siis toukokuun lopussa perjantai-illan ja lauantaipäivän orientoivilla. Haaga-Heliassa on ryhmiä myös päivisin ja myös muilla paikkakunnilla kuin Helsingissä mutta koska valitsin hakiessani viikonloppuryhmän, on itselläni opetusta kerran kuussa perjantai-ilta ja sitä seuraava lauantaipäivä. 

Ammatilliseksi opettajaksi voi HH:n lisäksi opiskella HAMK:ssa, JAMK:ssa, OAMK:ssa ja TAMK:ssa ja Åbo Akademissa. Opinnot kestävät yksilöllisesti puolesta vuodesta pariin vuoteen mutta keskimäärin ne saa suoritettua työn ohessa vuodessa. Pääsääntöisesti hakukelpoisuuteen tarvitaan korkeakoulututkinto ja alan työkokemusta, mutta korkeakoulututkinnosta on myös poikkeuksia ja tietoa hausta löytyy täältä.
 
 

Ensimmäisessä viikonlopussa käytiin läpi Kehoa eli kehittymisohjelmaa, tutustuttiin hyödyntämällä etukäteistehtävänä ollutta vahvuustestiä ja tietenkin tutustuttiin toisiimme. Nyt kesän aikana opinnot jatkuvat oman kehittymissuunnitelman teolla ja ohjaavan opettajan tapaamisella ja parin kurssin hyväksilukemisesta aikaisemmilla kasvatustieteen opinnoilla. 

Opinnoissa tulee olemaan paljon ryhmässä tekemistä ja oma ryhmän kanssa suunnitellaan kesän yli ja sitten koko kurssin kanssa opetus jatkuu elokuussa. Syksyyn ja talveen tulee kuulumaan myös opetuksen havainnointia ja lopulta sitten itse opetusharjoittelu. 

Jännä miten erilaista on opiskella kun porukassa on osaajia kaikilta muiltakin aloilta eikä vain sotelaisia. Näkökulmat opetukseen ja oppimiseen on aika erilaisia kun mietitään hoitajan etiikan oppimista, fysiikan laskuja tai valokuvan sommittelua. Mutta varmasti erittäin mielenkiintoinen vuosi edessä.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie