Joulukirjakalenteri: Luukku 22

Jenny Bayliss: Talvi kaukana kaikesta
Kustantaja Otava 2022
448 sivua/ 12h 19 min
Äänikirjan lukijana Mili Kaikkonen

Kustantajan kuvaus:

Lämpöinen ja riemukas romaani jouluun valmistautuvasta pikkukylästä ja sinne tupsahtavasta tulokkaasta.

Annien elämä oli mukavaa: hänellä oli menestyvä ravintola miehensä kanssa ja ihanat, juuri pesästä lentäneet kaksospojat. Sitten mies jää kiinni rysän päältä ja Annielle riittää.

Maisemanvaihdosta kaipaava Annie lähtee puoleksi vuodeksi talonvahdiksi idylliseen merenrantakylään Kentissä. Sen omalaatuiset asukkaat ovat yhteisöllistä porukkaa, ja Annie tempautuu mukaan heidän juhlaperinteisiinsä. Hän alkaa löytää taas intohimonsa ruoanlaittoa, kirjoja ja hauskanpitoa kohtaan, ja syksyn kääntyessä kohti talvea kylä tuntuu jo kodilta. Olisiko siellä myös uuden onnen mahdollisuus?


Oma fiilis:

Tykkään aina kun ihmiset saavat itsensä kasaan ja pystyvät päästämään irti epäterveistä ihmissuhteista. Annien mies on pettänyt jo vuosia mutta perheen ja yrityksen vuoksi Annie ei ole tähän asti halunnut eroa. Tykkään myös siitä, että romanttisia kevyempiä kirjoja tehdään myös aikuisista ihmisistä. Hiukan liian paljon hyviä sattumuksia ollakseen realistinen mutta toisaalta kirjassa tehdään myös paljon töitä onnistumisen eteen. Lumenpuute hiukan häiritsee joulukirjassa ja kirja alkaa aika aikaisin syksyllä eli pelkästä jouluhöpsötyksestä ei ole kyse. Ihana kyläyhteisö kyllä.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie