Joulukirjakalenteri: Luukku 11

Niin ihana ja jouluun sopiva koko sarja, vaikka vain joulutarina on varsinaisesti joulua. Kyseessä siis Puuvillatehdas-sarja.

 
Ann-Christin Antell: Joulu Örndahlin ruukissa
Kustantaja Gummerus 2022
48 sivua /12h 12 min
Äänikirjan lukija Sanna Majuri
Puuvillatehdas-sarjan jouluosa.
 

Kustantajan kuvaus: 

Äänikirjaksi kirjoitettu joulutarina Puuvillatehtaan perijästä tutun Martan nuoruusvuosista.

Örndahlin ruukinkartanossa, joen rannalla tammimetsien keskellä, valmistaudutaan jouluun. Ruukinpatruunan ottotyttärellä Martta Barkerilla riittää työtä: on leivottava, harjoiteltava joulunäytelmää, täytettävä ruukin vähävaraisille asukkaille vietävät joulupussit ja hankittava vielä perheen viimeiset joululahjatkin. Kaikkia jännittää, ehtiikö Fredrik-setä liikematkaltaan jouluksi kotiin.

Koko ruukin väen yhteisessä joulujuhlassa Martta etsii katsellaan Antonia, sepän poikaa. Nuoret ovat tutustuneet toisiinsa ruukin lainakirjastossa ja nyt Martta toivoo, että Anton hakisi hänet tanssiin. Ilo muuttuu äkisti syväksi huoleksi, kun Martan pikkuveli Aapo vajoaa jäihin. Onko Örndahlin ruukin joulu pilalla, vai tuleeko aatosta ikimuistoisen lämmin yhdessäolon juhla?

Oma fiilis:

Odottelin koko sarjan kanssa. En tiedä miksi, mutta toisaalta nyt joulun alla olikin oikea hetki koko sarjalle. Jäi kyllä kuumottelemaan sitä seuraavaa osaa. Lyhyt joulutarina ei ihan yllä pidempien osien tasolle mutta hyvä ja jouluinen sekin oli. Onneksi kolmas varsinainen kirja tulee jo ensi keväänä. Niitä sarjoja, että jos tulee tv-sarjaksi, en voi katsoa, koska se on kuitenkin aina väärin, vaikka olisi kuinka hyvin tehty.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie