Työmeikki ja pukkarijemma



Pääsin vihdoin aloittamaan kesätyöt. Teen kesän taas kolmivuorotyötä ja ainakin tässä vaiheessa kesässä näyttäisi olevan toiveideni mukaan aika paljon yövuoroja. Eli aurinkoa ei hirveästi nähdä muuta kuin vapaapäivinä. Yleensä olen töissäollessani hyvin tylsä ja laiska meikin suhteen. Aamuvuoroon mennessä on nukkuminen ja aamupala tärkeämpää kuin meikki ja jos käyt pari kolme kertaa suihkussa vaatteet päällä aamun aikana niin meikki on yhtä tyhjän kanssa kun pääset pois töistä. Iltavuoroihin jaksaa hiukan enemmän käyttää meikkiin aikaa mutta eipä sitä tuolla töissä paljoa kukaan katso, itselle toki tulee vähän huolitellumpi fiilis. Yövuoroihinkin saatan meikata, ihan fiiliksestä riippuen. Jaksan paremmin pestä kasvot aamulla nukkumaan mennessä jos meikkiä on, mistä taas iho kiittää.

Jossain somekeskustelussa ihmeteltiin saako hoitaja käyttää meikkiä tai vielä tarkemmin saako käyttää huulipunaa. Työnantajalla on oikeus rajoittaa ainoastaan turvallisuussyistä (joillain aloilla toki imagokysymyskin) eli kynsilakka on kielletty, pitkät kynnet ja tekokynnet sekä sormukset, rannekorut ja kellot samoin. Hajusteet aiheuttavat potilaille ja työkavereille oireita, joten eivät sovellu hoitotyöhön. Mikään mikä roikkuu, aiheuttaa kuristumisvaaran tai vaaran että putoaa esim. haavaa hoitaessa haavaan ei ole työturvallista. Eli pitkä tukka kiinni ja lyhytkin muotoiltu niin, että ei roiku silmillä. Ihmisestä, myös hoitajasta irtoaa kyllä koko ajan ihokarvoja, ihosoluja hilseenä ja hiuksia ja sen vuoksi tietyissä tehtävissä tulee olla vielä lisäsuojaukset. Toimenkuvasta riippumatta, hyvä henkilökohtainen hygienia ja ihon hoito, sekä hiusten harjaus (irtohiukset tippuvat hallitusti pois) ovat kuitenkin tärkeitä. Terve, kosteutettu iho hilseilee vähemmän ympäristöönsä ja suojaa hoitajaa itseään.

Meikin määrän ja sävymaailman, samoin kuin hiusten värin saa hoitaja valita itse. Joskus olen kyllä nähnyt sellaisia ripsivärikerrostuksia, että pelotti koko ajan milloin paakut tippuvat silmistä, siitä olisin itse ehkä pomona jotain sanonut, mutta muutoin meikki on suurimmassa osassa hoitajan tehtäviä ihan fine ja jokaisen oma päätös meikkaako vai ei. Edelleen jonkin verran keskustellaan tatuoinneista ja läväreistä ja olen kuullut vanhempien hoitajien hyvinkin loukkaavia kommentteja. Itse näen asian kuitenkin niin, että niin kauan kun tatuoinneissa ei näy mitään loukkaavaa ja iho on parantunut niin hoitajan oma asia. Lävistyksistä kasvoissa olevat ovat osin hygieniariski ja osin turvallisuusriski koska potilas voi saada päähänsä käydä niihin kiinni.

Yleensä otan vielä päivittäisistä tuotteista itselleni projektin saada tuotteet kulumaan kesän aikana. Nyt työmeikkiin näyttäisi kuuluvan meikkipuuteri, kulmageeli, pari jauhemaista luomivärikynää joista luomilla kyllä aina yhtä kerrallaan, muutama eri värinen ripsari (musta, ruskea ja lila), voidemainen luomivärikynä ja sen kaveriksi puuterinen luomiväri ja väritön huulirasva.


Työpaidan taskussa kulkee aina yksi neutraali huulikiilto ja pukkarissa yleensä ainakin alkukesästä on pari varakiiltoa jemmassa. Täksi kesäksi ajattelin viedä myös Lumenen kasvosuihkeen, suihkugeelin, miselliveden ja lappuja, käsivoiteen, dödön ja aurinkovoiteen kaappiin. Joskus harvoin kun on töiden jälkeen lähdössä esim. kaupungille, on ihan kiva freesata vähän töiden jälkeen.


Meikkipussista vien pukkariin vain sävytetyn päivävoiteen, luomivärikynän ja ripsarin. Nämä ovat lähinnä kaatosadepäiviä varten, jolloin on ihan turha meikata kotona kun ripsarit on poskilla joka tapauksessa.  Kesän mittaan pukkarin kaappiin kertyy aina hirveästi tavaraa, jota sitten vikoina päivinä joutuu roudaamaan pois. Kaappikamojen lisäksi repussa toki kulkee koko ajan vielä pieni käsirasvatuubi ja huulirasva.

Mitä teillä kulkee mukana töissä? Pidättekö meikkipussia mukana vai onko se jemmassa työpaikalla?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie