Maaliskuun opinnot: Seminaari ja kypsyysnäyte

 Maaliskuulle jäi YAMK-tutkinnon viimeistelevät opinnäytetyöseminaari ja kypsyysnäyte.


Opinnäytetyöseminaarissa oma opinnäytetyö esitellään muille opiskelijoille ohjaajien läsnäollessa. Opponoijan tehtävään määrätyt opiskelijat antavat omat kommenttinsa työstä, samoin opettajat ja muut paikalla olijat.

Meillä kun tutkinto oli etänä tehtävä, oli myös seminaari etänä. Aikaisemmissa tutkinnoissani on ollut sekä etä- että läsnäseminaareja. Toisen opinnäytetyön opponointi on pakollinen osa seminaaria ja hassua kyllä, jännitin tällä kertaa opponointia enemmän kuin oman työn esittämistä. 

Opinnäytetyöhömme voi tutustua myös alla olevalta videolta.


Kypsyysnäyte eli maturiteetti on pakollinen osa opinnäytetyöprosessia mutta siitä ei saa erikseen opintopisteitä. Kypsärillä esitetään oma perehtyneisyys opinnäytetyön aiheeseen sekä suomen tai ruotsin kielen osaaminen. Kypsyysnäyte on omalla kohdallani ollut kahdesti kirjallinen ja gradussa "miniväitöstilaisuus" ja tällä kertaa piti kirjoittaa lehdistötiedote omasta opinnäytetyöstä hyvin lyhyesti ja napakasti. 

Nyt kaikki opinnot YAMK:sta on suoritettu ja odottelen todistushakemuksen etenemistä. 

Maaliskuussa sain myös tiedon kevään ammatillisen opettajakorkeakoulun hausta. Aloitan siis toukokuussa opettajaopinnot Haaga-Heliassa. Vähän extempore hain myös ammatillista tutkintoa suorittamaan media-alalle ja pääsin sinnekin. Eli opintojutut jatkuu edelleen. Tiedän jo ihan lukijamääristä, että opinnot eivät ole se ykkösasia mitä tästä blogista haetaan, mutta haluan silti pitää opintopäiväkirjaani täällä blogissa. Ja nyt on tosissaan vähän erilaista sisältöä luvassa näiden opintojen myötä. 

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie