Kevään merkkejä

Pääsiäisen kun vietti Liperissä niin viime tiistaina saikin sitten aamulla äkkiä etsiä kevyempää kenkää jalkaan. Täällä etelässä nimittäin oli jo aivan kuiva kadut ja vaikka aamyöstä vielä välillä käydään pakkasen puolella, alkaa iltapäivän auringossa olla viidentoista kieppeillä.

 
Niimpä viikonloppuna uskalsi jo pestä toppavaatteet pois ja siirtää ne ja talvikengät kesäksi varastoon. Kesäkenkiin totutellessa ehti jo kantapää ärtyä, joten kovin pitkää lenkkiä ei ole vielä uskaltanut käydä ja saattaa tuolla varjoisammilla lenkkipoluilla olla vielä aika kosteaa metsänpuolella. 


Vaatevarastoa kävin muutenkin läpi talvikamppeita pakatessani ja kaivoin mekkoja esille. Kovasti on nyt suunnitelmissa ulkoiluttaa mekkoja kun säätä on. Sunnuntaina kävin ulkoiluttamassa yhtä Hakunilan kirkon afrikkalaisessa gospel-messussa. 

Kevään tullen moni kauhistelee kun aurinko tuo kaiken pölyn ja lian esille. Itsekin pitää kevätsiivousta tehdä kun ei ole enää oikein paikkaa missä ottaa mekoista kuvia niin että kännykän etukameraan saisi sekä pään, vartalon ja kohtalaisen siistin taustan. Ikkunoiden pesulle saisi olla vähän pilvisempi päivä ja parveke nyt saa vielä joka tapauksessa odottaa pari viikkoa ennen kuin sen avaan ja siistin. Varjoisalla parvekkeella kun ei vielä kuitenkaan tee mieli istuskella.
 

Kevään paljastamat roskat on kyllä taas vähemmän kivasti pitkin pihoja ja siivoustalkoille (mm. YLE) onkin tarvetta. Meillä lentelee niin pikaruokien kuin rakennustyömaankin roskia pitkin poikin. Puihin liittyen siitepölymäärät ovat olleet vielä vähäisiä mutta nyt lepän siitepölyä alkaa olla runsaasti jo pohjoisemmassakin ja koivu aloittelee koko maassa lappia lukuunottamatta, eli nyt viimeistään kannattaa kipaista apteekkiin ja hakea allergialääkkeet. Parhaan tehon saat niistä kun aloitat ajoissa!

 

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie