Kirjapalvelut testissä: Elisa Kirja

 Olen käyttänyt jo iät ajat BookBeatia ja ollut pienestä sovelluksen ajoittaisesta jumituksesta huolimatta hyvin tyytyväinen käyttäjä. Aion kuitenkin heittäytyä villiksi ja testata tämän vuoden aikana myös muut kirjapalvelut, sikäli kuin niistä eteeni osuu maksuttomia kokeilujaksoja. Monet kirjapalveluista ovat ainakin lyhyen jakson maksuttomasti ja ammattiliiton jäsenetuna saan aika moneen pidennetyn kokeilujakson. Kokeilun aikana yritän kuunnella vähintään yhden äänikirjan ja lukea yhden e-kirjan. 
 

 

Ensimmäisenä kokeilussa Elisa Kirja. Kokeilujaksona 30 vrk jäsenedun kautta, normaalisti maksuton kokeilu 14 vrk. Kuukausihinta 16,99€. 

Ensivaikutelma sovelluksesta: Kalsea ja kömpelö. Paljon suosituksia ja kirja-arvioita.

Ensivaikutelma valikoimasta: Samat suomalaiset ja suomennetut kirjat kuin muualla. Enkuksi lähinnä klassikoita, ruotsiksi jotain. Tykkään kun on eriteltynä lyhyitä ja pitkiä äänikirjoja ja esim. keltainen kirjasto. Kirjasarjojen kohdalta, osien järjestystä on vaikea hahmottaa kun ei ole mitään kohtaa mistä klikata näkymään kyseinen sarja. Myös podcasteja, joista Taloudellinen mielenrauha ja Hidasta elämää -meditaatiot vaikuttavat kiinnostavimmilta.

Kuuntelukokemus: Mahdollisuus kuunnella 2x nopeudella, Tuija Lehtisen Rafaelin enkeliä kuuntelin 1,5 x vauhdilla. Tuntui hitaalta, mutta 2x oli ihan liian nopea ja välivaihtoehtoja ei ollut. Mahdollisuus ladata offlineksi. Uniajastimeen olisin kaivannut enemmän vaihtoehtoja ajan suhteen. Uniajastin myös stoppaa täysin kylmiltään, mikä tuntuu oudolta kun on tottunut BookBeatin ensin hiljentävän ääntä ennen kuin kokonaan sammuu. Ärsyttää kun aina kun tauotan kirjan, joudun avaamaan sovelluksen uudestaan eli ei jää odottamaan auki että jatkaisin. En tiedä saisiko asetuksista jäämään.

Lukukokemus: Luin sekä sovellukselle optimoituja, että painetun kirjan näköisversioita. Molemmat toimivat hyvin. 
 

 

Podcast: Testasin yhden jakson verran Taloudellinen mielenrauha -podcastia. Monesti podcastit ovat karjalaiseen korvaani liian hitaita mutta Elisa Kirjassa pystyy myös podcasteja nopeuttamaan. Tätä tosin ei ollut tarvetta nopeuttaa. 

Jatkoon? Kyllä ja ei, sovellus toimii ja suomenkielinen valikoima on hyvä. Kaipaan kuitenkin enemmän kirjoja muilla kielillä.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie