Lomahemmottelua

 Olen ollut kuluneen viikon toisella kesälomajaksolla. Alunperin oli tarkoitus, että äitini tulisi tänne ja olisimme käyneet teatterissa ja muuta kivaa mutta tiistain ja keskiviikon koulupäivät sekä koronarajoitukset muuttivat suunnitelmia. Tein lomalle aika pitkän to do -listan ihan arkisia hommia koulun lisäksi mutta halusin myös rentoutumista ja hemmottelua. Niinpä käytin kaksi syntymäpäivälahjaksi saamaani kauneushoitola-lahjakorttia nyt lomalla. Kuvia en hoitoloissa ottanut, kun halusin keskittyä omaan olemiseeni, mutta kerron kokemuksistani muuten. Kuvina on muita lomaviikon kuvia.


Ensimmäinen käynti oli 80 minuutin kuumakivihieronta Hyvinvointi- ja Kauneushoitola Luminellassa Myyrmäessä. Olen aikaisemminkin käynyt kuumakivihieronnassa mutta eri paikassa. En oikeastaan käy hieronnassa muutoin kuin kuumakivihieronnassa satunnaisesti, koska ne harvat kerrat kun olen käynyt, ovat kroonisesti jumissa olevat lihakseni ja etenkin faskiakalvoni niin kipeät, että huudan ääneen. 

Kuumakivihieronnan teki Luminellassa Christina, joka on koulutettu hieroja ja kun etukäteen varoitin, että olen jumissa, hieroi Christina lempeästi mutta kuitenkin niin, että plantaarifaskiaa kiristävä pohje ja  totaalijumissa ollut oikea lapa aukesivat. Näistä en sanonut etukäteen mitään mutta taisi ammattilaisen näpeissä tuntua missä on jumi 😀

Kuumakivihieronta on usein hemmotteluhoito mutta sillä saadaan myös lihasjumeja auki etenkin jos siihen yhdistetään klassista hierontaa. 

Itse inhoan tiukkojen vaatteiden päälle pukemista hierontojen ja hoitojen jälkeen, etenkin rintaliivien, joten vaikka rintaliivit voisivat olla päällä kuumakivihieronnassa kuten hieronnassa yleensäkin (kunhan ne aukeavat selästä) niin olin alushoususillani pyyhkeiden alla. Ja muutenkin saavuin ja lähdin löysissä vaatteissa, joissa ei pieni ihon öljyisyys haittaa vaikka eipä tuota öljyä paljoa ollut enää lopuksi.

Luminellassa olen aikaisemmin käynyt kasvohoidossa toisella tekijällä. Luminellaan on lyhyt matka kotoa ja tilat ovat mukavan rauhalliset niin siellä on kiva käydä.


Toinen käynti oli Sky Beauty Day Spassa Hakaniemessä. Siellä kävin kosteuttavassa HydraLessence Body -vartalohoidossa. Siellä tekijänä oli Cecilia.

Hoitoon kuului jalkakompressi, kokovartalokuorinta, jonka jälkeen kävin suihkussa, kokovartalonaamio ja hartiahieronta naamion vaikutusajalla. Hoito tehtiin YON-KAn tuotteilla. Hoitopöytä lämmitti ihanasti selkää pöydällä maatessan. Suihkun vuoksi on helpointa mennä pyyhkeiden alle syntymäasussa.

Kuorin vartaloani noin kerran viikossa, koska keratosis pilaris ja kuiva iho sitä  tuntuvat vaativan mutta esimerkiksi omaa selkää on kohtuu hankala kuoria ja rasvata ja senpä tähden hoidon vaikutuksen huomasikin parhaiten selän ihossa. Muutaman kuorintarakeen löysin vielä iholta kotona mutta sitä tapahtuu aina välillä kotikuorinnoissakin. Senkin vuoksi sokerikuorinnat niin kuin tämä YON-KAn tai suolakuorinta ovat kivoja kun se rae on kuitenkin vain sokeria tai suolaa eikä mitään aprikoosinkiveä saatikka muovia.

Sky Beautyssa oli todella rauhallinen tunnelma vaikka raitiovaunut ajoivatkin ohi jatkuvasti. 
 

Ilman lahjakortteja en varmaan olisi raaskinut varata hoitoja kun iho on kuitenkin kohtuu hyvässä kunnossa kotihoidollakin. Vaikka esimerkiksi hierontaa sisältävien hoitojen hyöty ei rajoitu pelkästään ihon kuntoon. Toisen ihmisen kosketus lisää serotoniinin ja oksitosiinin eritystä ja siksikin erityisesti yksinasuvalle hieronnassa tai vaikka jalkahoidossa käynti voi tehdä hyvää. Kohta aloitan taas saunasunnuntait ja sitten tulee käytettyä kuorintoja ja naamioitakin kesää säännöllisemmin. 

Muuten olen lomalla hemmotellut itseäni säännöllisellä unirytmillä mitä nyt parina yönä valvonut jossain kohtaa ihmettelemässä miksi ei nukuta. En tykkää etenkään viikon lomilla tai lyhemmillä sotkea unirytmiä eli viimeistään yhdentoista aikaan olen ollut nukkumassa. Ulkoilua ovat rajoittaneet hiukan, joka päivä uhkailleet sadepilvet mutta sääennusteet ovat kyllä olleet koko ajan muutoksessa ja heittäneet häränpyllyä. 

Mistä kauneushoitolahoidoista tykkäät?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie