Kesäloma Pohjois-Karjalassa



Olin suurimman osan kesälomasta vanhempien luona Liperissä, Pohjois-Karjalassa. Sattui vielä se helteisin viikko, joten kuumaa oli.


Juhannuksena juhlittiin omia ja veljen valmistujaisia. Valmistuimme molemmat Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitokselta tänä keväänä mutta eri tutkinnoin.



Lomalla oli tarkoitus pitää ei tehdä mitään -päiviä mutta ihan ei äidin kanssa onnistuttu. Vähintään äiti touhuili puutarhassa ja minä seisoin vieressä kuvailemassa.








Ihan joka päivä ei viitsinyt grillata mutta helteellä myöskään uunin lämmittäminen ei houkutellut, joten Rantamakasiinin pizza oli hyvä vaihtoehto.


Laitoimme kuitenkin muutaman kerran muutakin kuin grilliruokaa. Tässä on tulossa täytettyjä perunoita. Täytteeksi tuli homejuusto ja valkosipulia.


Yksi kuuma päivä käytiin Joensuussa. Hattu oli pakollinen asuste.


Kohteena Joensuussa oli Penttilänrannassa sijaitseva ruusupuisto. Puistoon ei ole opasteita mutta se löytyy täyttömäen ja rannan välistä. Puisto on kaupungin ja Lions clubien yhteinen. Ruusut olivat komeita mutta kirvaisia.


Lounas Hilun paikka

Lounaalla kävimme Hilun paikassa. Hilun paikka löytyy Surakan pihasta. Kannattaa samalla kurkata viereiset liikkeet ja Taitokortteli.


Helteellä oli kivempi olla sisällä ja kaivelimme äidin kanssa vanhoja tavaroitani käyttöön, kirpparille ja roskiin. Yllä on ensimmäinen neuletyöni ala-asteelta.



Liperin mylly palanut

Liperin mylly paloi jokunen viikko sitten ja rauniot savusivat vielä siellä ollessani. Myllyalueella järjestetään lauantaisin toritapahtumia, joissa kannattaa vierailla jos kesälauantaina sattuu siellä päin olemaan.


Mites siellä vietetään lomaa?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie