Kesäkuun tulokset; kirjat

No olipa kirjojen kannalta heikko kuukausi. Olin loppukuusta lomalla mutta kun olin reissussa, ei tullut luettua niin paljon seurassa kuin mitä yksin ollessa tulisi. Neuleita ei tullut valmiiksi ja leivoin ainoastaan yhden mutakakun josta ei tullut otettua kuvaa.


Camilla Läckbergin Hopeasiivistä puhuin jo Instan puolella. Tykkäsin tästä enemmän kuin ekasta osasta Kultahäkistä mutta en tykkää Läckbergin ja monien muiden dekkaristien tavasta mässäillä naisten pahoinpitelyillä ja raiskauksilla. Jos ette ole kuunnellut äänikirjoja, niin kannattaa kokeilla edes yhden kirjan verran, nimittäin kaikki paha, kuulostaa vielä pahemmalta kuunneltuna. Luettuna sen voi jotenkin ohittaa mutta kuunnellessa ei.

Liza Marklundin kirjat oli kiva kuunnella kun tiesi, että sarja loppuu Rautavereen. Kummallista ehkä, mutta tykkään siitä kun tiedän milloin sarja loppuu. Tässä ärsytti välillä ihmissuhdekoukerot ja joissain kohdin jo ihan liian mielikuvitukselliset juonenkäänteet. Henriikka Rönkkönen nauratti mutta ensimmäinen osa on kakkosta ja kolmosta parempi. Kate Atkinsonin Jackson Brodie -sarja oli jotenkin hankala, tuntui että pääsin kärryille vasta tosi myöhään joka kirjassa ja sitten loppu tuli tosi äkkiä. Kaikki viihdyttivät aikansa mutta kesäkuussa ei mitään suurta ja mullistavaa tullut luettua.


Kirjoihin on lisätty myös hömppäindeksi tietokirjojen osalta. Fiktio saakin olla hömppää mutta olen merkannut mielestäni tieteellisessä mielestä höpönhöpöä olevat kirjat sen mukaan ovatko ne lähinnä vaaratonta hömppää ja mahdollisesti rahastusta *, potentiaalisesti vaarallista, etenkin jos kirjan ohjeilla korvataan lääketieteellinen hoito** ja totaalisen höpöä, terveydelle vaarallista ja tutkimustiedon vastaista ***. Tämä sen vuoksi, että terveystieteilijänä en voi vain latoa kirjoja listaan ilman kritiikkiä vaan minulla on myös velvollisuus osallistua edes tällä tasolla keskusteluun. Mielestäni hyvät tietokirjat olen merkannut plussalla +. Mukaan mahtuu myös neutraaleja merkkaamattomia kirjoja, etenkin jos kirjan ala sattuu olemaan oman osaamiseni ulkopuolella.

Luetut:
1: David Eddings: Guardians of the West
2. Alexander von Schönburg: Tyylikkään köyhäilyn taito

Kuunnellut:

1. Liza Marklund: Panttivanki
2. Liza Marklund: Ajojahti
3. Liza Marklund: Rautaveri
4. Henriikka Rönkkönen: Määmatka ja muita sinkkuelämän ihmeitä
5. Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä
6. Kate Atkinson: Kaikkein vähäpätöisin asia
7. Kate Atkinson: Eikö vieläkään hyviä uutisia?
8. Kate Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa
9. Kate Atkinson: Liian kirkas taivas
10. Camilla Läckberg: Hopeasiivet
11. Ulla Kumpula, Jaakko Kaprio, Anniina Lavikainen & Irma Moilanen: Kiehtova kaksosuus +
12. Maisley Yates: Sydämen talvi ja kevät
13. Kelly Hunter: Kuin satujen ihmemaa

Yhteensä: 15

Jaan kuukausittain suosikkeja Instagram Storyjen puolella @kosoliina ja aikaisemmat suosikit löytyvät profiilista kohokohdista

Kommentit

  1. Läckbergin Hopeasiivet haluan itsekin saada käsiini mahdollisimman pian! Luin tai oikeastaan kuuntelin äänikirjana Kultahäkin tossa alkuvuodesta ja tykkäsin siitäkin kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin tykkäsin molemmista mutta se naisiin kohdistuva väkivalta ja raiskaukset ällötti välillä. Useamman dekkarin kun lukee peräkkäin niin alkaa tuntua että muuta olekaan kuin naisten pahoinpitelyä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie