Toukokuun tulokset: kirja, neuleet ja leipomukset

Vau, kesäkuussa ollaan jo. Koronakeväästä on siis päästy koronakesään. Aika on mennyt kuitenkin hirvittävän nopeasti vaikka moni kiva juttu onkin peruuntunut. Toivottavasti kesän aikana pystyy edes jotain suunnitelluista asioista tekemään. 

Ennen kuin mennään päivän muihin tuloksiin, on syytä puhua ajattelun tuloksista. Mielessä on pyörinyt George Floydin kuoleman jälkipyörteissä monet näkokulmat. Ei näkökulmat tapahtumista, sillä on aivan selvää, että poliisi toimi väärin ja keskiverto amerikkalaispoliisi on aivan liian huonosti koulutettu kohtaamaan omat ennakkoluulonsa ja toimimaan tasa-arvoisesti. Omassa mielessä olen pyöritellyt mm. sitä mitä minulla on valkoisena suomalaisena mahdollista tilanteesta tuntea ja vaikuttaa amerikkalaiseen yhteiskuntaan. Ainakin paljon surua, surua siitä, että meillä on länsimaita, joissa George Floydin kohtalo on mahdollinen mutta myös surua niiden pakolaisleireillä kärsivien tyttöjen puolesta, sillä kansat eivät mellakoi vaikka heidän kimppuunsa hyökätään ja heidät jätetään raiskattuina ja pahoinpideltyinä kuolemaan. 

Etuoikeutettuna länsimaalaisena en oikein koe voivani vaikuttaa muutoin kuin koulutuksen kautta. Oppimalla itse lisää ja mahdollistamalla sen myös muille. Sillä ilman tietoa on etuoikeutetun vaikea avata silmiään. Etuoikeus on sokaisevaa. Olen keskustellut niin suomalaisten, kiinalaisten kuin afrikkalaistenkin kanssa, jotka sanovat että heidän maassaan ei ole köyhiä, nälkää näkeviä ja terveydenhuollon tavoittamattomissa eläviä. Jotta emme kulkisi sokeina, on meidän saatava tietoa ja avarrettava ajatteluamme omaa napaamme pidemmälle. 

Ja nyt niihin toukokuun tuloksiin. 

Itselleni koko kevät on ollut muutoksia ja nyt tuntui siltä, että blogikin kaipaa muutosta, joten tämä on nyt ensimmäinen uudelle ulkonäölle kirjoitettu postaus. Uudessa pohjassa kuvat ovat suurempia ja tekstien esitystapa on erilainen. Kommentoi alas, mitä tykkäät.


Yhtään neuletta en saanut valmiiksi mutta sentään reilu 100g sain neulottua. Uudessa kämpässä ei ole tullut vielä leivottua, suurin osa astioista hakee vielä paikkaansa ja kaapista puuttuu perusjuttuja kuten jauhot.

Kirjoja tuli luettua ja etenkin kuunneltua paljon. Alkukuusta kun ei ollut edes huonekaluja, olivat kirjat oikeastaan ainoa tekeminen. Keväiseen mielialaan ovat parhaiten sopineet kevyt romanttinen kirjallisuus ja pohjoismaiset dekkarit. Mitään kovin mainittavaa en lukenut, lukuunottamatta Julia Thurénin Kaikki rahasta, josta tykkäsin paljon. Tykkäsin kyllä myös Schulmanin, Pennyn ja Rudbergin dekkareista.

Kirjoihin on lisätty myös hömppäindeksi tietokirjojen osalta. Fiktio saakin olla hömppää mutta olen merkannut mielestäni tieteellisessä mielestä höpönhöpöä olevat kirjat sen mukaan ovatko ne lähinnä vaaratonta hömppää ja mahdollisesti rahastusta *, potentiaalisesti vaarallista, etenkin jos kirjan ohjeilla korvataan lääketieteellinen hoito** ja totaalisen höpöä, terveydelle vaarallista ja tutkimustiedon vastaista ***. Tämä sen vuoksi, että terveystieteilijänä en voi vain latoa kirjoja listaan ilman kritiikkiä vaan minulla on myös velvollisuus osallistua edes tällä tasolla keskusteluun. Mielestäni hyvät tietokirjat olen merkannut plussalla +. Mukaan mahtuu myös neutraaleja merkkaamattomia kirjoja, etenkin jos kirjan ala sattuu olemaan oman osaamiseni ulkopuolella.

Luetut:
1. Susan Mallery: Ihmeiden taikaa
2. Susan Mallery: Kuten sinä
3. David Eddings: The Hidden City
4. Julia Thurén: Kaikki rahasta +

Kuunnellut:
1. Jennifer Hayward: Sormuksella sulhanen
2. Ninni Schulman: Poika joka ei itke
3. Ninni Schulman: Vastaa jos kuulet
4. Ninni Schulman: Älä kerro kenellekkään
5. Maaret Kallio: Voimana toivo
6. Milla Peltonen: Erakot
7. Anna Perho: Pienen pientä säätöä
8. Yuval Noah Harari: Homo deus
9. Leena Ahtola-Moorhouse: Fabergé ja minä
10. Henna Helne: Pojat, pojat, pojat
11. Riikka Suominen: Suhteellisen vapaata
12. Louise Penny: Kuolema kiitospäivänä
13. Louise Penny: Kylmän kosketus
14. Louise Penny: Kuukausista julmin (jäin odottamaan seuraavaa osaa)
15. Melanie Milburn: Viimeisen kerran: ei!
16. Melanie Milburn: Kiihkeät kiistakumppanit
17. Michelle Smart: Tarinan toinen puoli
18. Michelle Smart: Tanssiaisten Tuhkimo
19. Denise Rudberg: Kolmen kohtalokas leikki
20. Denise Rudberg: Neljä kertaa kosto
21. Denise Rudberg: Kun kello lyö viisi
22. Denise Rudberg: Kuuden metrin syvyydessä.


Yhteensä:26

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie